Slankesuppe fedtforbrændingskur

Effektiv slankesuppe

Fedtforbrændingskuren med en slankesuppe med et vægttab på 5 til 8 kilo på en god uge?  Mon ikke det er en drømmesituation for mange? Suppekuren er faktisk gået hen og blevet meget populær, og det skyldes nok, at den virker så godt for så mange mennesker. Mange mennesker har opnået store vægttab med slankesuppen, som du kan forvisse dig om i de mange kommentarer her. Slankesuppen menes at stamme fra Sacred Heart Memorial Hospital, hvor den angiveligt benyttes til patienter, der skal tabe sig meget hurtigt inden en operation. Selv om jeg ikke er tilhænger af deciderede slankekure, må en fedtforbrændingskur som denne lige kigges efter i sømmene. Og det har vist sig, at mange mennesker har opnået forbløffende gode resultater med kuren.

 

Alternativt kan du kigge på 5:2 kuren her, der er ganske effektiv.

Hvad er fedforbrændingskuren?

Slankekuren handler om en særlig slankesuppe, som i 7 dage skal være det grundliggende, du spiser. Udover at rense din krop og starte en varig fedtforbrænding af voldsomme dimensioner smager denne suppe faktisk ganske godt, synes de fleste. Det, der sker, er, at din krop skruer op for forbrændingen, og det er det, der resulterer i et vægttab. Har du f.eks. for højt blodtryk eller er gravid, kan jeg ikke anbefale dig denne fedtforbrændingskur. Tal med din læge, hvis du er i tvivl.

Fedtforbrændingskur med slankesuppe

Selve suppen består af:

1 stor dåse flåede tomater eller 500-800 gr. friske
Mindst 3 store grønne løg
½ hvidkålshoved
2 dåser grønne bønner eller friske
1 kg gulerødder
2 grønne peberfrugter
1 bundt bladselleri
6 stk. bouillonterninger (Oscars laver fedtfri bouillonpulver)
1 dåse oksekødsfond (suppe) og gerne så fedtfattig som muligt
1 pk. kinesisk tomatsuppe (evt. pose med tomatsuppe fra Knorr) eller 1 pk. Lipton Soup mix (kylling & nudler)
1 glas tacosauce – findes hot og mild. Vælg efter smag.

Opskrift på fedtforbrændingssuppe:

Skær grøntsagerne i små stykker og dæk det til med vand og kom boullionterningerne, tomaterne og tomatsuppen/pulveret i, krydr med salt, peber, karry og et par sp. Tacosauce efter smag. Kog ved stærk varme i 10 min. og lad det simre indtil grøntsagerne er bløde.

Afkøl og blend suppen- eller skær grøntsagerne til inden, hvis du kan lide en suppe med lidt mere “bid” i.

Spis så meget og så tit du har lyst. Suppen giver ikke extra kalorier. Jo mere du spiser af suppen, jo mere øger du forbrændingen og taber i vægt.

Ugeforløbet
Dag 1:
Den første dag, skal man spise al den suppe man overhovedet kan. Derudover må man spise al den frugt, man overhovedet kan – undtagen bananer. Af drikkevarer må der drikkes usødet te, tranebærjuice eller vand.

Dag 2:
På kurens anden dag skal man igen spise al den suppe, man overhovedet kan få ned. På denne dag er det tilladt at spise alle de grøntsager man overhovedet kan. Dog må man ikke spise tørre bønner, ærter eller majs. Ved aftensmaden på denne dag må man få en bagt kartoffel med smør.

Dag 3:
Igen, spis så meget suppe som muligt. Derudover må man spise så mange frugter – undtagen bananer, spis lige så mange grøntsager som muligt men stadig ingen bønner og så videre.

Dag 4:
Bananer og skummetmælk. Spis 3 bananer og drik mest muligt vand denne dag. Spis suppe mindst én gang i løbet af dagen. Hvis man indtil denne dag har fulgt kuren til punkt og prikke vil man have tabt 2,5 – 3,5 kg.

Dag 5:
Endelig! På denne dag må der indtages så meget som op til 3 – 400 gram oksekød og en dåse tomater eller 6 friske tomater. Der skal drikkes ca. 2 liter vand og suppen skal spises mindst én gang på denne dag.

Dag 6:
Igen må der indtages oksekød – alt det oksekød man kan. Derudover skal man spise ligeså mange grøntsager man har lyst til. Suppen skal igen spises mindst én gang denne dag.

Dag 7:
Brune ris, usødet frugtjuice og grøntsager er stikordene til denne dag. Der må spises lige så meget man lyster og suppen skal igen spises mindst én gang.

Fedtforbrændingskuren
Dag Suppe Spis Forbudt
1. dag Så meget du vil Al slags frugt, gerne honningmelon og vandmelon. Kun suppe og frugt, usødet te, usødet tranebærjuice eller vand Bananer. Alkohol
2. dag Så meget du vil Spis til du er mæt af alle slags friske, rå eller frosne grøntsager. Til aften en stor bagt kartoffel med smør Tørrede bønner, ærter, majs og avocado. Frugt. Alkohol
3. dag Så meget du vil Frugt og grøntsager Bagt kartoffel. Alkohol
4. dag Så meget du har lyst til Bananer og skummetmælk. Mest muligt vand Alkohol
5. dag Mindst én gang Oksekød og tomater. 3-400 gram oksekød og en dåse tomater – eller 6 friske. Mindst 6-8 glas vand Alkohol
6. dag Mindst én gang Oksekød og grøntsager. Fx 2-3 steaks sammen med grønbladede grøntsager Bagt kartoffel. Alkohol
7. dag Mindst én gang Brune ris, usødet frugtjuice og grøntsager Alkohol

Om denne fedtforbrændingskur virker eller ej, vil jeg lade andre dømme om. Den kan næppe skade dig, men den kan nok give dig et anstrengt forhold til suppe…? Lad mig høre, hvis du har prøvet den?

Ny opskrift på slankesuppe

Suppekur og slankesuppe i ny udgave! Den berømte fedtforbrændingskur hvor man spiser slankesuppe i enorme mængder er blevet ganske populær. Opskriften på den gode og effektive fedtforbrænding er bragt tidligere her. Men jeg har i dag set en ny version af opskriften på slankesuppe, som måske vil falde i din smag. Mange hundrede mennesker har præsteret store vægttab med denne slankesuppe, og selvom en del er tvivlende, taler kommentarerne for sig selv, ikke?

1/2 liter suppe

Ingredienser: 1/2 liter vand
25 g løg
100 g hvidkål
1 ds flåede hakkede tomater
50 g grønne bønner
100 g gulerødder
1/2 grøn peberfrugt
50 g selleri
finthakket chili
1-2 tsk revet ingefær
salt
peber
karry
persille
en smule hot sauce

Skær grøntsager i tern. Med masser af chili og ingefær bliver den rigtigt heftigt forbrændende. Dæk grøntsagerne med vand og kog ca 10 minutter. Herefter skal det simre yderligere tyve minutter, til grøntsagerne er møre men stadig lidt sprøde. Kan varmes op igen eller spises kold efter ønske. Det er en smagssag – suppen virker lige godt kold eller varm.

Se instruktionerne i at bruge denne slankesuppe til fedtforbrændingskur her

HUSK: Når du er på en suppekur som denne, skal du hele tiden mærke efter, hvordan du har det. Har du det skidt, eller føler du, at der er noget galt, skal du stoppe med kuren og spise normalt.

Husk også at drikke rigeligt med frisk vand under hele denne suppekur. Når du er færdig med kuren, består hele hemmeligheden i at spise mere sundt, end du gjorde før kuren. Du må ikke bruge denne kur som en sovepude, hvor du spiser forkert den største del af tiden – og så snupper en uge på kuren hver gang, du er blevet for tyk. Et varigt vægttab handler om kostvaner – men denne fedtforbrændingssuppe kan kickstarte dit vægttab på en måde, så du får blod på tanden til at fastholde det.

Fedtforbrændingskuren her anbefale sikke til gravide, til ammende og til mennesker med diabetes eller sygdomme, der vedrører fordøjelse. Men er du sund og rask, er fedtforbrændingskuren en fin måde at starte et vægttab på.

Lad mig høre, hvordan det går med denne slankesuppe og dit vægttab, ikke?

Anmeldelse
 • Smag
 • Nemhed
 • Effekt
4.7

Konklusion

Slankesuppekuren er effektiv til at starte et vægttab med, men den er ikke egnet til andet, da den ikke indeholder det, du skal bruge. Altså: Du kan FINT bruge slankesuppekuren en uges tid – men derefter skal du overgå til en sund spisestil som for eksempel den, der anbefales her.

Sending
User Review
3 (4 votes)

Slankeskolen er en revolution

Hvis du ikke kan tabe dig, er det fordi, du ikke har taget den eneste “kur”, der virker: Slankeskolen – klik her

469 Kommentarer

 1. Hej Jeg begyneder på suppe kuren i morgen jeg tænkte på om ikke man kan erstatte dagen med skummet mælk med skummetmælks yogurt? Jeg mener at det er det samme kalorie indhold..

  Tak

 2. Hej Lise,
  jeg har været på suppekuren i en uge og har tabt mig 3 kilo, skal starte igen idag. må man spise al slags nødder? og må man spise dadler?

 3. Hejsa.

  Jeg har nu prøvet kuren to gange. Første gang tabte jeg kun 2 kg, denne gang, – hvor jeg mangler 1½ dag, har jeg tabt 2 kg. Jeg er let overvægtig har jeg set på madlog.dk men jeg er ved at kas.. op af suppen 🙂 Held og lykke til jer andre. Min svigerdatter har tabt 4 kg!

 4. Hej Lise

  Begyndte kuren i mandags. Og kan kun sige den virker var på vægten imorges og har tabt mig 4 kg. Tak

  • Du må putte det i, du vil – ligesom du må i et franskbrød. Men om resultatet bliver det ønskede? Ingen anelse.

 5. Hej Lise!:)

  Kuren lyder virkelig som noget der giver gevinst! – Så har tænkt mig at prøve den, hvis mine forældre vil være med på den. Så kan vi støtte hinanden i det. Har læst alle de andres spørgsmål og svar, prøvet på at få en del ud af det. Men alligevel følte jeg bare, at jeg gerne ville spørge.
  Jeg er en pige på 14 år, og er lettere overvægtig. – Selvom jeg FAST dyrker 24 timers motion om ugen. De 21 timer er svømning og de 3 timer er styrkertræning. Folk kan sige, at det bare er fordi jeg træner meget, at jeg er stor; men der ligger mere bag det. Jeg kan til tider være rigtig ked af mine “ekstra” kilo, for jeg ved jo at det hele ikke er fordi jeg er muskuløst bygget.
  I vinters prøvede jeg at tabe mig, og tabte mig faktisk 5 kilo på en uge! Har bare ingen idé om hvordan jeg bar mig ad. – udover at spise sundt og skære meget af det usunde fra. Det hjalp, men nu hvor jeg prøver at genopføre det hele igen, virker det bare ikke!
  Desuden har jeg prøvet at lade vær med at spise korn, brød, kartofler osv… tabte mig 3 kilo. Men jeg tager dem bare for hurtigt på igen! OGSÅ selvom jeg holder mig til sunde og fornuftige spisevaner. Det er bare SÅ møgirriterende.

  Jeg har snakket med mine forældre om det, og de siger de gerne vil hjælpe mig; for de ved godt, at jeg skal tabe mig, hvis jeg vil se bedere resultater i min svømning!
  De begge er også lettere større mennesker og vil også selv gerne tabe sig. Så kan jeg gå på kuren sammen med mine forældre, hvis det skulle være? Har hørt at det motivere mere, hvis man gør det med nogen.

  Jeg ved godt at det er i en ung alder, og at du sikkert ikke vil anbefale det. Men jeg kan virkelig have det dårligt med mig selv/væmmes. Så jeg vil rigtig gerne gøre noget ved det!

  Har ikke de største problemer med sukker osv. Da, når jeg ved at jeg taber mig, får jeg ikke lyst til det. Minusset er bare, at jeg har nogle rigtige dårlige gener, med at have en smule svært ved at tabe mig, men når jeg først er gået i gang med at tabe og dyrke motion ryger de hurtigt. Det skal bare ikke gå for hurtigt. Kan jeg holde lidt igen?

  For at jeg ikke mister energi under træningen, så kan jeg jo bare sørge for at spise mandler, som du selv anbefaler.

  Håber virkelig at det kan blive til noget. For det vil hjælpe på min selvtilled, og jeg vil sikkert også føle mig mere frisk.

  Håber at du vil hjælpe!:D
  Mange kærlige hilsner; K.K. og familie:)

  P.S: Den skal også indtages til morgenmad?:)

  • Hej K.K.
   Der er en ting, der springer mig i øjnene, når jeg læser din kommentar. Du har nogle gange tabt dig. Dels skriver, at du har tabt dig 5 kilo på en uge ved at spise sundt og skære det usunde fra – men i samme sætning skriver du, at du ikke ved, hvorfor du tabte dig.

   Du har også prøvet at undlade kartofler, brød og den slags – og tabt 3 kilo ved det. Men alligevel kommer de tilbage.

   Det siger mig, at dine DAGLIGE kostvaner ikke er, som de skal være. Hvis de var det, ville du jo holde vægttabet. Er du slem til at hyggespise? Belønner du dig selv efter hård træning med lidt “godt”?

   Når det er sagt, skal vi jo også huske to ting: Du er kun 14 og i voksealderen endnu – og du træner hårdt fysisk. Derfor er jeg ikke så vild med at anbefale dig suppekuren, men hvis du har dine forældres overvågning med, kan du jo prøve. Bare husk, at suppekuren giver dig et vægttab, der skal motivere dig til at holde vægten. Hvis du gør, som du tilsyneladende har gjort tidligere, vil du tage det tabte på igen. Brug suppekuren til at kickstarte en ny koststil, ikke?

   Lad mig høre, hvordan det går. Og ja: Suppen er også til morgenmad 😉

 6. hej Lise:-D

  Er enlig blevet en lille smule forvitert af at læse her inde, så nu spørger jeg lige for en sikkerheds skyld… og håber du gider svar selv om det er lidt det samme du sikkert har svaret på…:-)

  men i den fine overskuelige skema over 7 dages kuren du har lavet, er der en spalte med hvad der er forbudt at spise de forskellige dage. på dag 4,5 og 7 står der kun at alkohold er forbudt, må jeg spise frugt/grønt og bagt kartoffel, siden der de andre dage står hvis det er forbudt…?? 😀

  med hensyn til når jeg må spise frugt er det så ok at spise :

  kiwier, æbler, pære, apelsiner, mango, jordber, himber, rosiner, vindruer, ferskner, nikterriner, blommer, melon, soltørrede figner.

  og med grønsager:

  aguek, blomkål, champigon, foråsløg, gulerøder, peberfrugt, icebergsalat, spinat, radiser, tomater, purløg, rødkål.

  Er der noget af frugt eller grønt du vil anbefale ikke at spise og måske noget endet i stedet..??

  på forhånd tak:-D

  • Hej
   Det kan svares nemt:
   1. spørgsmål: Ja
   2. spørgsmål: Ja
   3. spørgsmål: Ja

   Hvis du mangler noget at stille sulten med udover, er mandler fremragende, proteinrige og fyldt med det gode og sunde fedt, du skal have. Spis op til 50 gram dagligt.

 7. Hej, Skal til at lave suppen, men jeg undre mig over ar der står jeg skal bruge 1 dåse fond (Har heller ikke hørt om det på dåse). Hvornår skal den bruges.?

  • Det betyder ikke noget, om din fond kommer far en dåse eller et glas såmænd. Fond skal blot i sammen med resten af ingredienserne.

 8. Hejsa! Jeg er lige startet på suppekuren, og syns den er rigtig god!:).
  Men tænkte på, om man måtte spise bær?. Fordi har så meget lyst til slik.. at bær er min eneste udgang!:(.
  Og jeg er ogs helt vildt afhængig af cola, ved du hvad jeg kan gøre mod det?. Altså hvad kan jeg drikke istedet for cola?.
  på forhånd tak!:)

  • Hej Maja
   Spis mandler i stedte for bær. Bær indeholder meget sukker – mandler er sprængfyldt med gode ting inkl. de sundeste fedtstoffer, du kan tænke dig. Med hensyn til Cola: Brug lige 10 minutter på at læse denne inkl. kommentarerne: Cola afhængig

 9. Jeg vil bestemt IKKE anbefale denne kur. Jeg fulgte den til punkt og prikke og løb oveni. Tabte mig kun knap 1 kg, og måtte stoppe 2 dage før kuren var slut, fordi min krop simpelthen brød sammen. Jeg rystede over hele kroppen og var rigtig svimmel, svedte som en gal indtil jeg 5 minutter senere frøs helt tosset. Jeg var ikke overvægtig fra start (171 cm høj, 66 kg), men trængte til at smide en 5 kg i en fart og komme af med “sommerferie-vægten.” Om det kan være derfor jeg reagerede så kraftigt, skal jeg ikke kunne sige, men for mig var det bestemt ingen succes!

  • Hej Trine
   Det var da trist, at du reagerede sådan på kuren. Men ligefrem ikke at anbefale den, fordi du som en ud af mange hundrede ikke kan tåle den? Noget helt andet: 66 kilo og 171 centimeter… Hvad lavede du på den kur?

 10. er der nogle som er erfarende med kalorier som ca vil kunne sige hvor mange kalorier der er i 100 g suppe?? 🙂 ville være rigtig dejligt, tak!

 11. Sikke mange kommentarer der er – både hjælpsomme, og nogle gentagelser. Men altså, jeg vil starte på kuren fra søndag, og jeg håber virkelig på nogle synlige resultater.
  Lise: jeg synes det er helt fantastisk, at du tager dig tid til at svare på alle indslagene. Rigtig stor beundring herfra! 🙂

   • Hjælp!! Nu er jeg nået til 4. dagen og har fulgt kuren til punkt og prikke! , men der er intet røget af 🙁 .. Hvad kan der være jeg gør forkert?

    • Hej Tania
     Hvis du har fulgt kuren til punkt og prikke, kan det skyldes, at din forbrænding er gået mere eller mindre i stå. Før kuren – spiste du da mindst tre måltider dagligt?
     Og har du målt din livvidde før kuren og nu?

     • Jeg har aldrig været god til at spise 3 gange om dagen, men de sidste 2 måneder har jeg gjort det. Jeg har haft spiseforstyrrelser før, så hele emnet med mad er svært for mig at håndtere. Jeps, jeg har taget mål over hele kroppen, og skal måle dem igen på mandag. Så må jeg se om der er røget noget der.

 12. Nu ved jeg ikke om der er blevet spurgt flere gange om dette, men kan ikke finde det nogen steder :

  Opskriften er den til hele ugen, eller er det nødvendigt at lave dobbelt op? (Det er kun til mig selv)

  • Jo – det er der spurgt om en 15-20 gange. Svaret er, at det afhænger af, hvor meget suppe du spiser hver dag.

 13. hej
  kunne rigtig godt tænke mig at vide hvor mange kcal der er pr. 100 gram suppe?? 🙂 tæller nemlig kalorier så ved ikke hvad jeg skal skrive på når jeg spiser det 🙂

   • hm okay 🙂
    men eftersom suppen næsten kun består af grøntsager og vand forbrænder man så ikke flere kalorier end man får??

  • Hejsa Karina.
   Jeg vil til at begynde på den i morgen.. jeg har fundet den på alletiders kogebog, og derinde står der 22 kcal per 100 gr…. så det er ihvertfald det jeg går ud fra.. den er med hvidkål, løg, grøn peber og selleri…

 14. Hej Lise

  Vil bare sige jeg synes det er fantastisk du har lavet denne side og besvarer alle disse spørgsmål. Jeg nåede ned til maj måneds svar før jeg læste om cola light, men er da rigtig glad for jeg gav mig tid til at læse spørgsmålene så du ikke skulle svare endnu en gang på det samme :o)

  Tusind tak fordi du har overskud til at svare og hjælpe alle os der vejer lidt for meget… Jeg starter helt klart på kuren i løbet af ugen :o)

  Mvh Gitte

 15. Heej Lise 🙂

  – Overvejer at starte på kuren imorgen & i den forbindelse har jeg li et par spørgsmål 🙂

  – Ønsker vægttab efter fødsels af min dejlige datter d. 1 juni 2011, da jeg ikk har tabt noget udover vægten af min datter moderkage, vand osv. mangler stadig 10-13 kg..

  Men i den forbindelse vil jeg gerne høre om du ved om kuren har nogen betydning for min mælke produktion, da jeg ammer ?

  Venlig hilsen Silje

  • Du skal absolut ikke på denne kur, mens du ammer! Og heller ikke nogen anden kur, der ikke er foreskrevet af din læge.

 16. Hej Lise..
  Jeg tænkte på om man kunne stoppe efter 3-4 dage da jeg ikke behøver tabe mig mere
  Hilsen Rikke 🙂

 17. Hej Lise

  Har været i superbest, føtex og netto og kan simpelthen ikke finde kinesisk tomatsuppe nogen steder. Har du en ide om hvor man kan købe det?

  skal man bruge bouillon og fond? hvis ja hvor kan man så købe oscars?

  Ha’ en fortsat goddag

  • Hej Cleo

   Du kan prøve at ringe til Oscar og høre dem ad, hvor nærmeste butik med deres produkter er: Klik her

   Det samme kan du med Knorr, der laver tomatsuppen: Kontaktside

 18. Hej,
  Jeg er i dag begyndt på suppekuren og havde lige et spørgsmål til de dage, hvor man godt må spise oksekød. Jeg er vegetar, hvad må jeg så spise istedet for? Håber i kan hjælpe mig med det 🙂

 19. Hej Lise

  Jeg er en “lidt stor pige” som skal tabe mig 25 kg, jeg startede på suppekuren i går og syntes den smager fint.
  Men mit spørgsmål er hvor længe må man være på denne kur??
  jeg havde en ide om at være på kur skiftevis 1 uge på suppekur og derefter en uge med alm. men fornuftigt mad og så forfra til jeg ligner en nymfe. ville det være ok for systemet.
  Jeg har lidt ondt i hovedet, men jeg har før været på en udrensningskur hvor det var oplyst at der kunne forekomme hovedpine i de første dage, så mon ikke det er ok.

  Hilsen Lise Lotte

  • Hej Lise Lotte

   Min anbefaling er, at du ikke er på suppekuren mere end en uge af gangen – og holder mindst en uges pause mellem hver omgang. Sørg for at undgå hvidt brød (helst alt brød) og sukker, mens du er på den “fornuftige uge”.

   • Hej Lise

    Tak for dit hurtige svar.
    Jeg skriver tilbage og fortæller hvordan det går.

    Hilsen Lise Lotte

 20. Hej Lise,

  mange tak for opskriften hér! Min mor anbefalede mig kuren og vi googlede os frem til dig. Jeg har drukket wulong tea morgen og aften samt mindst halvanden liter vand per dag. På 3. dag har jeg tabt 5KG!! 😉 Så uanset hvor svært det kan være at komme igennem dagene med kun grøntsager, (jeg juicer nogle af mine frugter), er dette store vægttab en kæmpe motivation og overskygger de negative sider… Tak igen.

 21. Nå efter at have læst alle kommentarerne har jeg besluttet mig at prøve, om ikke andet så for at få renset lidt ud:)
  Startvægt: 72,8, Højde: 178

  Held og lykke til jer andre og tak for opskifterne!

 22. Wow, kan godt forstå du bliver irrteret over alle de spørgsmål som man kan læse sig frem til ved at læse det du har skrevet i kuren…
  Nu håber jeg ikke du synes mit er lige så dumt… Jeg skal på 5. dagen i morgen spise 3-400 gr. oksekød. Så er det jeg tænker, er det hakket oksekød? (for der er vel en masse fedt i) Eller har du foreslag til hvad det kan være for noget slags oksekød?

  • Hej Linda

   Jeg er ked af, hvis jeg virker alt for irriteret 🙁 Men det samme spørgsmål 20 gange – og jeg gør det her gratis…

   Det kan godt være hakket oksekød, men så skal det være magert. Jeg vil anbefale dig en bøf, og det kan såmænd være en hvilken som helst udskæring (så der er plads til forkælelse).

 23. Har et godt tip til 4 dagen, hvor der må indtages bananer og skummet mælk.

  1 banan blendes med 2,5 dl skummetmælk. Dette varmes op og tilsættes et espresso shot.
  Dette er virkelig en velsmagende og mættende drik, der samtiddig tilfredsstiller den søde tand.

  Velbekommen

 24. Kære Lise.

  De omtalte grønne bønner, der skal i suppen. Er det haricot vertes eller er det grønne bønner a la bælgfrugter , du mener?

 25. Hej.
  Skal det partout være grønne peberfrugter. Kan man ikke bruge de røde eller gule. Hilsen Susan

 26. Dette er jo en fantastisk kickstarter kur. Elsker suppen og synes den mætter helt fantastisk godt. Er på 2 dagen nu og glæder mig til at gennemføre de kun 7 dage. Eneste ulempe er at min mave reagerer ret voldsomt på suppen og er fuldstændig udspilet. Men det er jo hvad man må tage med. Den skal nok lige vænne sig til suppen.
  Igår 1. dag indtog jeg 6 portioner suppe. Kunne ikke få noget frugt ned pga. mavens brok. Idag 2. dag glæder jeg mig til den bagte kartofel som jeg har tænkt mig at spise med en hjemmelavet aubergine pure med hvidløg og så suppe til aftensmad. Held og lykke til alle jer andre som er på kuren 🙂

  • Hej Minna

   Det kan jeg ikke svare dig på, for jeg har aldrig testet den uden den kinesiske suppe. Men prøv og lad os høre, hvordan det går?

   • Ja, det håber jeg virkelig ikke det har 🙂
    Er der noget specialt i den suppe da?
    Og tak for det hurtige svar.

  • Hej Anne

   Se her:

   Dag 4:
   Bananer og skummetmælk. Spis 3 bananer og drik mest muligt vand denne dag. Spis suppe mindst én gang i løbet af dagen. Hvis man indtil denne dag har fulgt kuren til punkt og prikke vil man have tabt 2,5 – 3,5 kg.

   Dag 5:
   Endelig! På denne dag må der indtages så meget som op til 3 – 400 gram oksekød og en dåse tomater eller 6 friske tomater. Der skal drikkes ca. 2 liter vand og suppen skal spises mindst én gang på denne dag.

   Dag 4 må du spise bananer – og det er jo en frugt. Men ingen grøntsager.

   Dag 5 må du spise en dåse eller 6 tomater – men ingen frugt.

   Det er egentlig blot, som det står beskrevet i kuren 🙂

 27. Hej Lise
  Sidder her og læser om kuren. Tænker 5 kg på en uge lyder rigtig godt. Samtidigt sige min sunde fornuft mig at det måske ikke er den rette måde at tabe sig på. Hvad har du af baggrund for at anbefale sådan en kur?
  VH Tina

  • Hej Tina

   Prøv at læse hele første afsnit – jeg anbefaler såmænd ikke en hel masse. Konstaterer blot, at den virker for de fleste. Min baggrund er bl.a. efterhånden 20 års erfaring som terapeut med bl.a. ernæring.

 28. Hej Lise 🙂
  Blot et par enkelte spørgsmål. Når du skriver fedtforbrændning er det så ud fra en fedt% måling? Mig bekendt taber man nemlig bare en masse væske. Og kan man holde sig udelukkende til suppen hvis diciplinen er der, eller spiller diverse kulhydrater/proteiner i form af frugt og kød en væsentlig rolle i kuren? 🙂
  Hilsen den undrende/nysgerrige.

  • Jeg antager, det er ud fra en fedtprocentmåling. Det er jo ikke mig, der kan tage æren for kuren, så jeg kan kun svare præcist på det, jeg ved med sikkerhed.

   Kuren virker bedst, hvis den følges – ligesom et franskbrød bliver bedst, hvis du benytter de ingredienser, der skal til. Det gælder også det foreslåede indtag af kulhydrat og protein.

 29. Hej Lise.

  Jeg sidder lidt og overvejer at starte på kuren i morgen (har købt ind).
  Men jeg har en lille fest planlagt på onsdag, i forbindelse med skole afslutning. Så her vil der uden tvivl blive indtaget en del alkohol!

  Så mit spørgsmål går i al sin enkelthed på hvordan en enkelt aftens indtagen af alkohol vil komme til at påvirke kuren.?
  Vil det betyde at jeg slet ikke taber noget i perioden eller er det kun en dags vægttab jeg går glip af.?

  Mvh.

  Jesper

  • Hej Jesper
   Det kan jeg ikke vide, for jeg har aldrig testet kuren, hvor jeg på tredjedagen har indtaget præcist den mængde alkohol, du agter at indtage på onsdag 😉 Men det vil selvfølgelig påvirke kuren. Fortæl os om det efter, du har gennemført kuren.

  • Jeg tjekker lige i beskrivelsen af kuren – øjeblik.

   ….
   ….
   ….
   Nej – tørrede frugter er ikke med i beskrivelsen. Og de indeholder også en hulens bunke sukker, så prøv at undvære dem under kuren.

 30. Hej,
  jeg er nu begyndt på kurens tredje dag og har fulgt den til punkt og prikke. Jeg ville for sjov lige stille mig op på vægten i morges, men her ser jeg så at jeg har taget ½ kilo på!
  Kan dette virkelig være rigtigt, når jeg ifølge planen, i morgen tidlig skal have tabt mellem 2,5 og 3,5 kilo?

  • Hej ZBE
   Hvis din badevægt siger det, er det jo rigtigt. Der har været nogle få andre her i kommentarerne, der har oplevet det samme, men så er vægttabet kommet lidt senere.

   Kommer du på toilettet?

   • Hej Lise,
    Kan det have noget at gøre med, at det er de sidste 5 kg, jeg mangler at tabe? De er jo oftest lidt sværere at komme af med.
    Jeg kommer på toilettet som normalt.

 31. Hej! Jeg er 15 snart 16 år. Jeg har været på kuren en gang og starter snart igen. Jeg kan hører at i synes det er en dårlig ide at starte på en kur i så ung en alder, men jeg synes alså ikke der skete noget da jeg gjorde det? alså udover at jeg tabte mig. 🙂

 32. Hej Lise
  Har været siden med spørgsmål igennem, og håber ikke du skal gentage dig selv igen igen igen 🙂
  Jeg træner til 1/2 marathon, løbet skal afvikles om 2 mdr.
  Jeg har virkelig svært ved at tabe mig, selvom jeg træner ekstremt meget. Vægt 73 kg. højde 166 cm – ja det skyldes jeg er lidt for glad for mad, spiser ellers sundt, men ofte lidt for meget.
  Dagligt har jeg enten løbe- eller cykeltærning suppleret med styrketræning 3 dag om ugen.
  Mit spørgsmål går på om kuren giver næring nok til at fortsætte træningen og stadig kunne presse mig selv maksimalt og flytte formen? Det lyder jo fantastiks med alle folks flotte vægttabsresultater, og kunne bestemt godt bruge at være 5 kg. lettere i forhold til mit løb 🙂

  • Hejsa

   Jeg tvivler på, at du kan træne maraton på kuren, men du kan jo prøve. Det er jo nemt at springe fra eller udvide med lidt ekstra, hvis du mangler energien. Lad os høre, hvad du finder du!

    • Hvis du vil have maksimale resultater: Hold dig til det, der er beskrevet i kuren. Men kan du ikke undvære: Mandler er gode at spise.

 33. Nu går jeg igang! Min mor har været på kuren flere gange med super resultater. Jeg 22 år, er 168 høj og vejer 73 kg. Efter jeg blev gravid som 18 årig tog jeg godt 30 kg på :S Jeg har idag smidt godt 8 kg over en årække uden at gøre noget. Vil meget gerne ned omkring 55-60kg

  Nu prøver jeg, og skal nok lige give resultaterne 😉

  • Åh ja. Det skal lige siges at jeg er flyttet til Kina. Jeg har lavet 10 liter suppe til den nette pris af 40 danske kroner 😀 Grøntsager er billige herude 😉

 34. Hej Lise 😉

  Jeg er en pige på 15 år, 167 høj og som vejer 55 kg. Jeg er som regel en glad og frisk person, men det nedgør indimellem min selvtillid, når jeg stiller mig på vægten og ser tallet. Derfor besluttede jeg mig for at tabe mig nogle kilo, og mit mål er at nå de 50-52 kg.
  Men mit spørgsmål er – tror du at denne kur vil virke for en pige på min alder, med min højde og vægt? Ville gerne nå at tabe mig bare et enkelt kilo inden sommerferien begyndte, så jeg kunne føle mig lidt bedre tilpas i bikini’en. (:

  • Hej Mette
   Jeg er ikke vild med at piger i din alder går på kuren – du er jo stadig i voksealderen. 167 og 55 kilo lyder nu altså bestemt ikke som om du vejer for meget. Vil du bare tabe et kilo til bikinien, er her, hvad du skal gøre i en uge:

   Undgå at spise brød – helt og aldeles
   Undgå sukker – og det vil sige også sodavand og alkohol af enhver art. Tjek sukkerindholdet i det, du spiser – jo mindre jo bedre
   Køb nogle mandler og spis en lille håndfuld om formiddagen og igen om eftermiddagen. De sætter gang i din forbrænding, gør dig mæt og indeholder en masse gode fedtstoffer, der faktisk hjælper dig til at tabe dig.
   Motioner en halv time hver dag.

   Hvis du ikke har tabt mindst et kilo på en uge med de råd, må du kalde mig Mads (men du skal følge rådene 100%).

  • Hej Mette

   Jeg synes det er synd og skam at du i din alder af 15 år gerne vil tabe dig, når din vægt siger 55 kg. Af en pige på 167 er 55kg slet ikke i nærheden af det der svarer til for meget. Nok nærmere en meget lille smule undervægtig.

   Du skal ikke tænke på din vægt, men hvordan din krop ser ud. Er der nogle områder du er utilfreds med, synes jeg du skal fokusere på disse. Træning og sund kost er vejen frem. Du skal slet ikke bekymre dig om slankekure endnu. Du udvikler dig stadig, og det vil du gøre i flere år endnu. Er du som mig, 22 år, og lidt mere polstret end du plejer at være, kan du begynde at overveje det. Du skal ikke tage energien fra en udviklende krop. Det er en rigtig skidt ting.

   Håber det har givet lidt stof til eftertanke, og så lad vær med at tænke kilo, men om du er tilfreds. 😉

   • Omkring træning og opstramning af de områder du føler for, skal du ikke bekymre dig, hvis din vægt går lidt op. Det er udelukkende tegn på, at du får mere muskelmasse. Muskler vejer mere end fedt, så det er ingen skade til 😉

    Men ja. Undgå så vidt muligt for mange kulhydrater. FÅ masser af protein i stedet. Det giver lidt ekstra på mullerne istedet for brød, ris, pasta, kartofler, som giver lidt på maven 😉

 35. Hej,
  Jeg er lige startet på 7-dages kuren her i dag, og glæder mig både til den udrensende effekt samt vægttabet.

  Mht vægttabet, vil jeg lige høre om der er nogen der har målt cm efter 7 dage?

  En ting er vel om man har tabt eks. 5 kg men at det meste er væske og tarmindhold.
  En anden ting er om det rent faktisk er fedt der kan nå at ‘smelte af’ på så kort tid?
  Jeg har målt mig på overarme, lår, talje, hofte og bryst her til morgen og har tænkt mig at måle igen når ugen er omme

  hilsner
  lone

  • For dem som er interesseret i mit resultat efter 7 dage:

   Kuren er forløbet ok, uden at jeg er nået til kvalmegrænsen af suppen.Den er meget nem at følge, da det ikke er ‘besværlige’ fødevarer man skal finde eller købe.
   Eneste ting som jeg har ‘snydt’ lidt med, er at jeg hver dag har drukket lidt mælk i min kaffe, og på 4 dagen tog jeg et lille stykke fedtfattig oksetyksteg, fordi jeg virkelig savnede kød.

   START: SLUT:
   vægt: 72,5 kg 70,2
   overarme: 31,5 cm 31 cm
   bryst: 100 cm 96,5 cm
   talje: 82 cm 79,5 cm
   Topmave: 96,5 cm 94 cm
   hofter: 105 cm 102 cm
   lår: 61 cm 60 cm

   Jeg er 174 cm høj.

   Så lidt resultat er der da, på det rent vægt/mål mæssige – selv om det ikke er i den størrelsesorden, der bliver skrevet om andre steder.
   Det positive er, at jeg har det rigtig godt i kroppen, har vænnet mig til ikke at skulle være ‘falde-om-på-sofaen’ mæt for at føle mig godt tilpas, og så er min sukkertrang fuldstændig væk.
   Blodsukkeret har været langt mere stabilt end det plejer.

   Konklusion: den fungerer rigtig godt som udrensningskur og en måde at nulstille et ‘mishandlet’ fordøjelsessystem på. Dejligt med lidt vægttab (og havde naturligvis drømt om noget mere), men regner med at der nok kommer min. 1 kg. på når jeg nu begynder at spise almindeligt sundt ;o)

   Held og lykke til andre!

   Bedste hilsner
   Lone

 36. Hej(-:
  jeg vil rigtigt gerne starte på kuren, men hvilken en af supperne skal jeg vælge, hvilken er bedst? 🙂
  Og er der noget man kan erstatte grønne bønner og grøn peberfrugt med? 🙂
  Mvh Christina.

  • Vælg den af supperne, der tiltaler dig mest. Jeg ved ikke, om du kan erstatte ingredienserne og stadig få det samme ud af kuren. Det er lidt ligesom at ville ersatte to af ingredienserne i en opskrift på franskbrød – du får sikkert et brød ud af det, men om det bliver et franskbrød…?

   • Hehe, du har ganske ret :).
    Men jeg tænkte på, hvor meget suppe bliver der ud af den første opskrift, den med taboscoen? 🙂 Og hvor mange liter bruges der ca på en uge? 🙂

    • Jeg mener, der bliver omkring 1,5 liter. Hvor meget der bruges på en uge? Afhænger jo en hel del af, hvor meget du spiser hver dag 😉

 37. Jeg vil gerne på kuren.. eller vil og vil.. Men hvad med kaffe ? Jeg håber meget at man må drikke spandevis med kaffe.. Ellers glem det..

 38. Hej… idag er den. 4 dag jeg er på kuren og i følge min vægt har jeg slet ikke tabt mig :((( jeg har følt kuren til punkt og prik… kender du andre der har prøvet det???

    • Hej
     Jeg er også på 4.dag og har heller ikke tabt mig, så jo der er flere. Det passer jo ikke, at du ikke har hørt om folk der ikke har tabt sig for hvis man læser nogle af de tidligere indlæg, er der altså nogle, der siger det samme. Men når det er sagt vil jeg give det en chance og håbe at der sker noget senere på ugen:)

     • Av ja – jeg burde jo have husket det mellem de 1.281 kommentarer, der er til denne kur. Slemme mig at jeg sådan lyver.

 39. Hej

  Jeg vil helst ikke spise koed – da slet ikke oksekoed. Kan jeg evt spise fisk i sedet for?
  Da jeg bor i Tanzania er det ikke muligt at koebe fedtfattige produkter – er det noedvendigt med al den suppe ? Kan jeg ikke bare bruge alm boullion terninger, men ikke saa mange af dem ?
  Paa forhaand tak.

  Susanne

 40. Så ramte jeg muren! 2½ uge på kuren. Tæt på 30 liter suppe indtaget og nogle kilo er der da røget! Jeg synes suppen er velsmagende meeen lige nu får jeg kvalme bare ved tanken om lugten af den! Er der nogen som kan komme med gode råd til hvordag jeg kommer igang igen? Jeg vil jo rigtig gerne fortsætte..

 41. Hej Lise.

  jeg skal i gang med denne kur, men jeg er ikke så god til grønne bønner eller selleri. Kan man erstatte det med noget andet?

 42. Hej Lise.

  Hvor er det bare fantastisk at der findes mennesker som dig der gider viderebringe noget så fantastisk som denne kur. Hatten af for din store tålmodighed med alle de spørgsmål.
  Jeg har selvfølgelig også et til dig 🙂
  Jeg er nu på 2. dag og er utrolig oppustet, ikke noget jeg ikke kan holde selvom det er træls, men har gået og tænkt på om der vil ske noget ved at spise noget husk eller bare hørfrø? Har hørt det er super godt til oppustethed, men vil ikke ødelægge kuren ved det?

  Mange hilsner fra mig 🙂

 43. Hej Lise.. Jeg kan ikke tåle bananer, er der en erstatning for det? og bønner er også et problem? Jeg har gået alle spørgsmålene igennem og kan ikke se det er stillet før..

  • Hej Rasmus

   Bønnerne har jeg ikke noget bud på at erstatte, men bananerne kan du erstatte med en avocado eller to.

 44. Hej. Jeg er nu færdig med min første dag, men har til min store overraskelse opdaget at jeg har glemt at putte løg i suppen??? Betyder det meget? Og kan jeg i så fald putte rå løg i? Har lavet suppe til 3 dage allerede nemlig…

   • Har et spørgsmål mere. Jeg er nu på 4.dag og er meget oppustet, hvilket jeg også stort set har været alke de andre dage. Er det normalt? Hilsen kia

    • Nogle kan godt opleve den oppustethed – andre oplever det ikke. Hvis du føler dig utilpas oppustet, bør du stoppe med kuren.

 45. Hej Lise.

  Helt kanon du gider at bruge tid og kræfter på projetk suppekur 🙂 Tager jeg sku hatten af for. Et stort skulder klap til dig.,.,.,. 🙂
  Nå men jeg er i dag på min dag 4 og har fuldt kuren til punkt og prikke og det virker bare helt kanon min vægt siger – 2,6 kg. så fantastisk.

 46. Hej lise.

  Har besluttet mig for at prøve kuren, da jeg trænger til at komme af med små 15 kg efter min graviditet.
  Har lige et spørgsmål ang. en dåse oksekødsfond (suppe)???
  Kender det ikke…?

  mvh louise

 47. Hej Lise
  Jeg bliver nødt til at bede om hjælp mht usødet juice…Hvad skal der stå nøjagtigt på juicen..og hvad er der specielt ved tranebær-juice??? Har du nogle erfaringer med smoothies til morgenmad…selvfølgelig jvf. hvad man på dagen må spise og drikke???Jeg er på 3. dagen og det går forrygende…Kh Heidi

  • Der skal blot stå, at der ikke er tilsat sukker. Som oftest står der “friskpresset”. Men det SKAL fremgå, hvis der er tilsat sukker. Tranebærjuice er godt, fordi det er sprængfyldt med antioxidanter – og så er det godt for dine nyrer og urinveje som en ekstra bonus. Nej – ingen erfaring med at lave smoothies baseret på kuren. Men så længe du holder dig til, hvad du må spise, bør det ikke være noget problem.

   • tusi tak.. Jeg giver det et forsøg med smoothies imorgen…og tranebærjuice 😉
    Jeg har blandet de 2 opskrifter lidt her anden gang jeg har tilberedt og den er pænt spicy men smager forrygende især blendet… Et spørgsmål mere…Hvidløg?? Er det oki at tilføje?? Tak igen for din tid du bruger på det her..

    • Hvidløg kan du bare tilføje, som du vil. Det er med til at øge din forbrænding og er samtidig et naturligt antibiotikum.

 48. hej

  super kur.. har prøvet den flere gange, når jeg føler vægten går i stå selvom jeg spiser sundt osv, så giver den lige et lille skub og så kommer man igang igen.. 😉 har os brugt den sammen med min normal kost…. alle i min familie er vilde med den… 😉 😉 😉

 49. Hej lise. På næstsidste dag hvad menes med grøntblaede grøntsager?

  Rød peber, blomkål og agurk og tomat. Må man spise det.

  Hilsen julie

  • Grønbladede grøntsager er f.eks. spinat, salat, kål osv – altså grøntsager hvor du spiser de grønne blade.

 50. Kære alle

  Jeg besvarer de samme spørgsmål gang på gang. Vær søde at læse vejledningen til kuren. Hvis I ændrer på opskriften, ændrer I også på resultatet.

  Jeg bruger ufattelig meget tid på at besvare de samme spørgsmål igen og igen, og da jeg ikke har anden indtægt fra denne side end når I klikker på annoncerne, kan jeg ikke forsvare det.

  Jeg besvarer gerne spørgsmål – men søg nu lidt efter svarene i søgefeltet øverst til højre først. Og læs vejledningen. Tusind tak 🙂

 51. Heii
  Jeg er lidt i tvivl om den 4. dag.. Må der gerne indtages andre frugter i løbet af dagen eller må man kun indtage de 3 bananer?

  Hilsen Camilla

  • Jeg forstår ikke al den tvivl. På 4. dagen spiser du suppe, 3 bananaer og drikker skummetmælk. Ikke frugter eller andet.

 52. Hej! Jeg er nu på 3. dag med kuren. Jeg ville høre om man på 4. og 5. dag også gerne mås spise grønsager og frugt? Eller skal man kun holde sige til henholdsvis banana, mælk og supper og kød, tomat og supper?

  • Hej Birgitte

   Nu fremgår det ikke, om du er på suppekuren? Men hvis du er: Nej – det er ikke normalt. Har du ondt i maven?

   • jeg er på suppekuren,og nej jeg har ikke ondt i maven,havde lidt mavekneb igår,Og her til morgen har jeg taget 1 kg på,selvom jeg følger kuren til punkt og prikke.

    • Det lyder specielt, Birgitte. Jeg vil anbefale, at du standser kuren så. Der må være noget andet i vejen med dig, når du ligefrem tager på.

 53. Har ikke prøvet din kur endnu, men har læst en masse kommentar på din blog.
  Hatten af for din tid du bruger på dette..

    • Ja: Spis mindre. Undgå hvidt brød, undgå sukker (og dermed også slik og sodavand). Spis masser af grøntsager – og ikke alt for meget frugt. Undgå pasta, ris og kartofler – du kan dog spise lidt grov pasta. Drik rigeligt med vand og motioner mindst en halv time dagligt.

 54. hej.

  jeg er en dreng på 16 år, (184 cm). jeg vejer 97 kg, og vl meget gerne tabe mig til jeg skal på ferie. men nu er min situation sådan, at jeg selvfølgelig bor hjemme og jeg kan nok ikke bestemme hvad vi skal spise. min selvtillid er helt i bund,og jeg er genert og kan ikke lide at vise mig, og jeg kan ikke få sagt til mne forældre jeg gerne vil tabe mig så har du et forslag til, hvordan jeg kommer ud af det, og muligvis få indført det med suppen

  hilsen Andreas

  • Hej Andreas
   Ja – vis dine forældre, hvad du har skrevet her. Hvis det rører dem halvt så meget, som det rører mig, er du godt på vej!

 55. Hej Lise.
  Skal det være grønne peber eller er det oki at bruge rød peber. Jeg starter op imorgen og glæder mig.. 😉

 56. Hej Lise.
  Jeg tænkte på:

  1) må man på 3 dagen må spise en bagekartoffel med smør? der står nemlig ikke at det er forbudt?

  2) Jeg spiser suppen 2 gange dagligt, det er okay ikke?

  3) jeg er nu på 3 dagen, og jeg må spiste frugt og grøntsager. er råkost med rosiner okay? eller er rosiner banlyst?

  Hilsen Julie

  • gud nej, kiggede forkert på dagene 🙂
   der stod bagekartoffel forbudt. men imorgen, må man spise en der?

  • Der står til hver dag, hvad der må spises og ikke spises for hver dag. For 3. dag: Derudover må man spise så mange frugter – undtagen bananer, spis lige så mange grøntsager som muligt men stadig ingen bønner og så videre.

   Altså ingen bagekartoffel med smør. Du må heller ikke spise en flødeskumskage, selvom der ikke står, det er forbudt.

   Hvis du kan blive mæt af at spise suppen 2 gange dagligt, er det fint. Men de fleste skal nu have det over flere gange på en dag.

   Rosiner i mindre mængder er OK.

 57. Hej Lise.
  Jeg vil bare sige tak for denne dejlige suppe, hold da op hvor den smager dejligt. Jeg startede i går og jeg har på ingen måde følt mig dårlig eller sulten. Jeg spiser suppe 4-5 gange om dagen og den mætter meget godt. Jeg glæder mig til at se hvor mange kg. der forsvinder på denne dejlige kur.

 58. Hej
  jeg er en pige på 15 år og vejer 76 kg 156cm
  vil meget gerne tabe mig!!
  men kan disse to erstattes med noget andet?
  1 dåse oksekødsfond (suppe) og gerne så fedtfattig som muligt
  1 pk. kinesisk tomatsuppe (evt. pose med tomatsuppe fra Knorr) eller 1 pk. Lipton Soup mix (kylling & nudler)

  og hvor meget tror du jeg taber mig?

  KH. Anonym! på forhånd tak.

  • En pige på 15 bør ikke gå på denne kur – mere er der ikke at sige faktisk. Spis sundt i stedet.

 59. Hej Lise.
  Idag er det min første dag på kuren og jeg er lidt i tvivl om man må spise en bagekartoffel med smør idag til aftensmad? For der står ikke at det er forbudt som på nogæe af de andre dage? Så må jeg spise en i dag?

  Ps. Har drukket kaffe med mælk og sødetabletter. Det skulle vist være ok? 🙂
  Hvad med light sodavand? Er det ok?

  Hilsen sandra

  Ps. der er noget galt med min com. Så kan ikke se de andre indlæg. Så undskylder hvis jeg spørger om noget der er blevet spurgt om.

  • Hej Sandra

   Her er, hvad der står om dag 1:
   Den første dag, skal man spise al den suppe man overhovedet kan. Derudover må man spise al den frugt, man overhovedet kan – undtagen bananer. Af drikkevarer må der drikkes usødet te, tranebærjuice eller vand.

   Det betyder, at du ikke skal spise kartoffel. Og at du ikke skal drikke sodavand. En enkelt kop kaffe uden sødemiddel og mælk går nok an.

   • Jeg mente nu også i det hele taget imens man er på kuren, om pepsi max og cola light gjorde en forskel?

    Tror du der gør stor forskel hvis man har drukket kaffe med mælk?

 60. Hej Lise..
  Jeg skal til at prøve kuren her, men er lidt i tvivl om hvordan træning påvirker den.. Jeg træner generelt 4 -5 gange om ugen på hold i fitness center.. kan jeg blive ved med det under kuren, skal jeg bare skrue lidt ned for træningen eller helt stoppe den uge kuren virker? Grunden til at jeg spørger, er fordi jeg engang har hørt noget om at man helst ikk skal træne mens, da energi indtaget er så meget mindre end man måske er vant til.. men ved ikk om det bare er et dårligt rygte??

  Glæder mig super meget til at prøve den.. 🙂

  • He Sanne

   Du kan prøve at træne, men du skal føle godt efter, hvordan du har det – og gå stille og roligt til den. Stop, hvis du bliver det mindste utilpas.

 61. og lige en ting til:
  Må man gerne drikke pepsi max og cola light, når man er på kuren? 🙂

  • I forhold til kuren skader det sikkert ikke, men Pepsi og Coca Cola Light er det rene gift, så i forhold til dit helbred er svaret nej.

 62. Hej Lise.
  har lige et spørgsmål,
  Må man gerne drikke kaffe hvis man er på kuren, selvfølgeig uden sukker?
  men er det okay hvis man tager skummet el. minimælk i? eller skal man helt undvære?

  Hilsen JulieAM

 63. Hej. Jeg vil gerne starte på kuren en gang i næste uge, men jeg tænkte på følgende:
  – kan man godt fortsætte med kuren i flere uger end 1?
  – hvor mange portioner er ½ L. suppe til?
  – kan jeg godt undlade oksekødet, eller vil det påvirke vægttabet?
  Håber du svarer 🙂

  • Hej Maibritt

   1. Jeg anbefaler, at du holder pause en uges tid mellem to kure

   2. Det afhænger naturligvis af din appetit…

   3. Ja – enhver ændring af kuren ændrer naturligvis på effekten. Lidt ligesom hvis du spørger, om du kan undlade gær, når du bager franskbrød 😉

 64. Hej.
  Jeg vil starte på suppen-kuren her imorgen, men er det bedst at lave suppekur nr. 1 eller 2? taber man sig lige meget af begge kure?

  Hilsen Julie

 65. Ja har engang for en del år siden været på denne kur, og med god resultat, nu overvejer jeg den så igen.

  Jeg har desværre en del jeg skal af med…har dog over de sidste år smidt 15 kg, uden at gøre noget for det, men der skal så stadig en del kg af endnu (30) og det skal gøres med bevisthed på sundhed og god kost, så jeg overvejer det som en kikstarter.
  Held og lykke der ude til jer alle.

 66. Jubiii!!!! Fantastisk kur 🙂 Startede i mandags på 65,1 kg og vejer nu på 4.dagen 62,5! Første dag var hård synes jeg, mest fordi min mave brokkede sig lidt, med luftafgang 😉 Og jeg følte STOR sult. Men de andre dage er det gået super godt. Igår havde jeg ikke mere suppe og inden jeg fik lavet en ny portion syndede jeg med et LILLE kyllingepølsehorn, og til aften på IKEA-turen spiste jeg en cæsar-salat, ellers suppe og frugt/grønt i løbet af dagen.
  Jeg kan se resultater på maven nu, det er skønt, jeg er så glad og klarer den snildt til på søndag 🙂

 67. Hej igen Lise

  Nu sidder jeg på anden dagen og læser det i gemmen igen med hvad man må spise de forskellige dage.. og nu er det så, at jeg først ser nu, at der at man skal spise alt det man overhovedet kan de to første dage !! Kan du uddybe det for mig.. Jeg har kun spist det ca morgen, middag, aften. ??? Skal man proppe sig med det dagen lang ?? 😀

  Jeg har syntes det er gået rigtig godt indtil nu, og er ik nået at blive træt af det. syntes det er lækkert at jeg har kunne spise frugt og drikke the ved siden af. Nu ser frem til en bagt kartoffel som er i ovnen 🙂

  Mææn .. har jeg dummet mig ?

  • Hej Karina
   Næ – det har du ikke. Med spise alt det du kan menes blot netop det. Du skal altså ikke lægge bånd på dig selv – bare spis løs af suppen i det omfang, du har lyst.

   • Det jeg glad for at hører, så jeg rolig igen 😉 Tak for hurtigt svar Lise 🙂 Jeg fortsætter som jeg har gjort de sidste par dage. Skal nok vende tilbage om det lykkes mig at smide nogle kg. Venter lige et par dage med at hoppe på vægten 😀

 68. Hej hej 🙂
  Idag er jeg på min anden dag med kuren og det har slet ikke været så svært at holde det som jeg troede.
  Da jeg steg op på vægten imorges, var der røget 1,8 kg. på et døgn, hvilket jeg synes er meget tilfredsstillende! 🙂

  Keep it going til alle der er igang med kuren 🙂

  • Det er da super godt det går så godt for dig. Hvilken suppe har du lavet ? Jeg er selv på 2 dagen, jeg har lavet kur 2. Har ikke tabt nogle kg endnu, men er sikker på det nok skal komme. Der var trods alt kun gået 1 dag da jeg vejede mig 🙂

 69. Jeg tog 2 kg på efter 5 dage. Desuden var jeg generelt utilpas fra dag 2-5, oppustet og havde ondt i maven efter hvert måltid.

  Indtil kur start spiste jeg normalt (måske lidt for meget sukker).
  Valgte at stoppe efter dag 5, da jeg ikke så nogen form for positiv udvikling!

  Jeg kan ikke anbefale kuren til andre. Omlæg din kost og dyrk noget motion i stedet!

  • Det lyder specielt, Rebecca. Ikke mindst set i lyset af de hundreder af kommentarer her fra folk, der har tabt sig og anbefaler kuren. Det får dig slet ikke til at tænke over, om der mon er andre årsager til din vægtstigning? Jeg mener bare: Hvis f.eks. 200 mennesker taber sig og én ikke gør – så dur kuren ikke? Virkelig?

 70. jeg overvejer at begynde her i næste uge, men du nævner ikke at man må spise rugbrød, og jeg har rigtig svært ved at blive mæt ved bare at spise frugt, suppe og grønsager…
  men må jeg godt spise rent rugbrød ved siden af eller er alt brød forbudt?

  • Hej Cecilie
   Jo mindre brød jo bedre. Men der sker ikke noget ved, at du snupper det, du absolut skal bruge for at blive mæt. Måske taber du dig lidt mindre – men det går vel også an.

 71. Hej Lise

  Jeg har tænkt mig at starte på kuren i dag. Og syntes jeg har fået den fantastiske ide at blande de to kure lidt.. Har tænkt mig at lave kur 1. Men stadig putte chili, ingefær og persille i efter hvor stærk jeg syntes jeg har lyst til det.. Er det ok ?

  • Det ser ud til at de 2 kurer er ret ens.. Er det mon muligt at lave kur 2. med bouillon, oskars, fedtfri ? Eller er det noget i selve kombinationen af hver suppe der gør udslaget ?

   • Hej Karina
    Jeg har ikke prøvet det, men hvis du prøver det, må du meget gerne skrive her og fortælle, om det virker.

 72. Hej Lise.

  Jeg er 14 år, 167 cm høj, og har en vægt på 56/57 kg.
  Jeg dyrker meget motion, og spiser (nogenlunde) sundt. Det sker at jeg falder i nogen gange, og spiser lidt kage og lign. Men nu er jeg fast besluttet på at ville tabe mig.
  Mit spørgsmål er, kan jeg tage denne kur? Vil den give nogle resultater, tror du?
  – Helt ok hvis du ikke gider svare, når man tænker på hvor mange andre der har spurgt om det også. 😉

  • Hej BC

   En pige på 14, 167 cm høj og med en vægt på 56-57 kilo vejer ikke ét gram for meget! Jeg vil på det kraftigste fraråde dig at tænke på nogen form for slankekur. Hold fast i at spise nogenlunde sundt og dyrk motion.

   Det er EKSTREMT usundt for kvinder/piger at være tynde (din hormonbalance ryger ad pommern til), og jeg kan hviske dig i øret, at drenge bestemt heller ikke synes, at tynde piger er værd at kigge efter. Du er normalvægtig – hold fast i det 🙂

 73. Hej 🙂
  Jeg har længe gået og tænkt på at prøve suppen, for hurtigt at blive klar til badetøjet.
  Jeg glædede mig helt vildt, så det var rart da jeg endelig kom igang. Jeg nåede desværre kun at gennemføre den første dag, for her til morgen da jeg vågnede, var jeg hammer syg og skidt tilpas. Jeg styrtede ud på toilettet, hvor jeg kastede op. Det eneste der var i min mave, var syre, så for overhovedet at kunne få noget op, måtte jeg drikke en del vand. Bagefter måtte jeg erkende at min mave åbenbart er for sart, af en eller anden grund. Men jeg har ikke tabt modet, så jeg har fået lavet en kostplan istedet, som jeg skal følge 🙂 held og lykke til jer andre

 74. Hej.
  Jeg ville lige dele mine erfaringer med jer.

  1) Resultater: Jeg har altid haft fine resultater med denne kur og tabt 3,5-5 kg. pr. uge, alt efter, hvor høj min startvægt var (jo højere startvægt, jo flere tabte kilo). Har dog prøvet en enkelt gang, at den ikke virkede, men fandt efterfølgende ud af, at det var fordi jeg skulle have mens – det påvirker væskebalancen ret meget pga. hormoner. Da kuren kun varer en uge, kan det have stor betydning for vægten, hvor man er i sin cyklus, når man tager den. Resultatet kommer dog stadig – prøv med et målebånd.

  2) Mælk og bananer: Der ser ud til at være en del usikkerhed om mængden. Har læst andetsteds, at op til 4 bananer og 1 liter skummetmælk, er en acceptabel mængde.

  3) At erstatte ingredienser: Du kan kun erstatte en ingrediens med en tilsvarende eks. forårsløg med porre, hvidkål med andre kåltyper (blomkål, spidskål), frosne bønner med friske osv. Pas på med at spise for mange rodfrugter, da de har et højt sukkerindhold og derved kan forrykke balancen mellem fedt, protein og kulhydrat.

  4) KAFFE: Det gør ikke nogen forskel i kuren om du drikker meget kaffe – kaffe hæver forbrændingen i sig selv pga. koffein. Du må dog ikke drikke din kaffe med mælk eller sukker.

  5) Hvorfor virker kuren: Du får masser af grove grøntsager, der indvirker positivt på fordøjelsen. Disse grøntsager er også energikrævende at forbrænde. Suppen er meget kaloriefattig (ca. 60 kcal. pr. 100 gram) og da den mætter godt, er det begrænset, hvor mange kalorier, man får i løbet af kuren.

 75. Hej Lise…

  Jeg er simpelthen nødt til at give mn mening med, jeg synes du kommer med de fedste kommentar og jeg har nu læst det hele igennem… Jeg griner stadig… Jeg vil så samtidig fortælle at jeg har brugt kueren flere gange med kæmpe held… Jeg startede den 16.08.08 på en vægt det hed 146.8 kg og i dag den 26.04.11 skriver vægten 78,2 kg… Og jeg bruger kuren stadig, og som du anbefaler, med en uges pause mellem hver kur… Jeg har flere gange fået målt min muskelmasse for t være sikker på det ikke var det jeg tabte, men den er vokset med 9 % i den tid kuren har været brugt… God dag til jer alle…

 76. Hej jeg er en pige på 14, jeg er 166, og jeg vejer 57. Jeg vil meget gerne tabe mig ved mine lår. Er det noget du kan anbefalde mig?
  M.V.H
  Medina

  • Hej Medina

   Din højde og vægt siger mig, at du er normalvægtig og ikke bør tabe dig. Og du skal slet ikke på denne kur, mens du vokser. Hvis du vil tabe dig ved dine lår, er det motion, der er vejen frem.

 77. Hej

  er det lige meget hvorfor en suppe man tager…. Synes nemlig ikke det står nogen steder.. 🙂

 78. Hej.
  Ville høre om det har en effekt, at køre kuren i 4 dage i stedet for de 7 dage?
  Det passer ikke ind i kalenderen med 7 dage (for går ud fra, at maven ikke fungerer optimalt i de pågældende dage plus, at man har mindre energi end normalt)? Men vil meget gerne køre den i de 4 dage, hvis du mener, at det har en effekt.

  PÅ forhånd tak. MVH. Dorte.

  • Det kan godt være, den kan have en effekt på 4 dage. Eller på 3. Eller på 5. Men prøv det og lad os høre, hvordan det gik, ikke?

 79. Jeg har nu taget denne kur af flere forskellige omgange. Jeg er nu på min 6. dag, efter at have fuldt den “nye” opskrift til punkt og prikke, og har tabt 1,1 kg. Jeg er 162 cm. høj, og vejer nu 54,4 kg. Sidste gang jeg tog kuren tabte jeg mig ca. 3 kg, men havde dog heller ikke regnet med mere, eftersom min vægt ligger inden for normalområdet.
  Jeg vil dog tilføje, at jeg denne gang hvor jeg har brugt den nye kur, ikke har været så meget suppe, som der var sidst hvor jeg brugte den gamle opskrift. Men bliver skønt når jeg igen i morgen, kan drikke mælk i min kaffe:)

 80. Hej. Det er muligvis et dumt spørgsmål men jeg blev pludselig i tvivl omkring det skema og hvad man må spise. For jeg lagde nemlig pludselig mærke til den sidste kolone i skemaet. Når der nu kun står at det er forbudt med bagtkartoffel to dage, mö man så godt spise den de andre dage? Feks den 4 dag hvor der kun står bananer, må man så også spise alt andet frugt siden det ikke står som forbudt? Hilsen carina på 3 dagen. 🙂

 81. Hej

  Jeg er lige startet på kuren og håber på et godt resultat.

  Men jeg har et spørgsmål, som jeg ikke kan finde svar på, selv efter at have læste ALLE spørgsmål og svar.
  Hvis man har et vægttab under 8 kg og vil forlænge kuren, skal man så gentage kuren fra start, så man går fra dag 7 til dag 1 igen?? og hvor længe er det okay at være på kuren uden pause??

 82. Så er vi 4 der skal prøve kuren, vi er 2 hold venner fra samme by. 3 mænd og 1 kvinde, i går startede vi med at lave 20 litter suppe som skal spises på 3 dage det svare til ca. 1,4 Litter pr person pr dag.

  Det sværeste var at skaffe Knorr s kinesiske Tomatsuppe, men nu ved vi hvor det kan købes 🙂 i (2,5L poser).

 83. Hej Lise

  Tak for en god og informativ side om “supersuppen” – og for at du har kommentarer, spørgsmål og svar med på siden. Det er fint at høre om andres erfaringer, opmuntrende, når man på fjerdedagen (den sværeste, synes jeg) er ved at blive kvalt i suppe :o) og skønt at grine over dine herlige svar på spørgsmål, der stilles for 27. gang.

  I dag er min femtedag. Der er røget næsten to kilo, og jeg er fuldt tilfreds – også med følelsen af, at der sker noget. Jeg glæder mig VILDT til at få KØD i dag :o)

  Kuren bliver fulgt næsten til punkt og prikke. Dog drikker jeg kaffe med en lille sjat skummetmælk. Har du nogen idé om, hvorfor kaffe ikke er med på “må godt-listen”?

  PS. Jeg har en hund, der også er lidt for fed. Tror du, hun vil tabe sig, hvis hun får en uge med fedtforbrændingskuren? :o)

  • Hej Isabelle
   Tak for din søde kommentar 🙂 Hvis du giver din hund suppen, skal jeg personligt komme og klapse dig i måsen med en hårdt opvredet karklud 😉

 84. Hej.
  Jeg overvejer virkelig at prøve denne kur, men min mor siger at når kuren er færdig og jeg spiser alm. mad igen, tager jeg bare det på igen som jeg lige har tabt… Er det rigtigt?Vil rigtig gerne tabe mig, og er for et halv år siden stoppet til en sportsgren!

  • Hej Simone
   Hvis du tager på af den mad, du spiser i dag, vil du selvfølgelig også gøre det igen efter kuren. Kuren er til at tabe sig med – og hvsi den ikke efterfølges af sund kost og motion, vil du tage på igen.

 85. Hej Lise.

  Kanon spændende projekt du angiver; som jeg kastet mig lidt ud i, og skal nok lige følge op på hvordan det går.
  Selv er jeg 182cm høj, 90kg og rimelig muskuløs. Derfor har jeg valgt at benytte kuren til lige at smide et forholdsvis lille fedtlag, selvom det er sindssygt svært at komme af med.

  Jeg er dog ret nysgerrig omkring det med at øge fedtforbrændingen.
  Er dette udelukkende vha. chili, ingefær og taco sauce (jeg har brugt den “nye” opskrift), at man øger sin forbrænding?
  Hvis ja, så kunne man vel i princippet lige så stege grøntsager på panden (for at få lidt indenbords) sammen med chili, revet ingefær og krydderier og benytte taco sauce som “dyppelse”?
  Eller er det virkelig så vigtigt, at det er i mere eller mindre flydende suppeform?

  Grunden til spørgsmålet er, at jeg har svært ved at få suppen til at smage godt, men jeg har vandt til at spise masser af stegte grøntsager med kylling fra panden, og med de rette krydderier smager dette himmelsk.

  Pt. er jeg på 2. dagen, kan ikke se noget på vægten, men synes da at kunne ane mine mavemuskler langt mere end normal når de spændes. Så jeg er meget fortrøstningsfuld 🙂

  • Og lige sidste spørgsmål, så går jeg ikke ud fra, at der er forskel på oksekød og kyllingekød? Da proteinindholdet og fedtprocenten i kyllingen er langt bedre, end oksekødet?

  • Hej Kasper

   Jeg har ikke testet, om de samme resultater kan opnås på anden vis, men du kan jo prøve og så lade os vide, hvordan det gik? Umiddelbart giver det jo mening – hvis blot du sørger for et rigeligt væskeindtag sammen den lidt tørrere kost. Og det samme er gældende for kylling i stedte for okse: Jeg har ikke testet det. Suppekuren er jo ikke min opfindelse – jeg har blot viderebragt den 🙂

  • Hej Kasper.
   Jeg formoder at du nu er ovre din kur, men andre kunne måske have glæde af at få besvaret dine spørgsmål. Grunden til at man skal spise suppe er, formoder jeg, at mange studier peger på, at mad indtaget i flydende form mætter bedre og længere – har set et forsøg med soldater, hvor maden blev blendet og smagt til som suppe mens en anden gruppe fik det samme mad i fast form. “Suppeholdet” følte sig mætte længere og suppen blev også længere i deres maver, selvom det for mig ikke virker logisk med den viden, jeg har om fordøjelsen.

   Vedr. krydderier: Du kan bruge dem, du kan lide. De stærke krydderier hæver forbrændingen en smule, men det der giver forbrændingen et spark, er grove grøntsager samt sparsomme mængder kulhydrat i forhold til hvad en normal daglig kost indeholder. Når kroppen ikke får så mange kulhydrater, går den over til at brænde protein og fedt. Den vil dog helst brænde kulhydrater, fordi de er lettest optagelige, men den kan altså sagtens forbrænde protein og fedt som den spalter op.

   Vh. Rikke

 86. hej lise..

  jeg har sku overset 3 dagen, og er begyndt på 4 dagen !! sker der noget hvis jeg bytter rundt, så jeg bare tager 3 dagen i morgen?!?!

  mvh. rasmus

 87. Hej Lise og flere

  i morgen må jeg spise oksekød, uhmmm endelig. Kuren går godt og jeg synes jeg mærker en forandring i min krop.

  Nuvel, til Lise og alle andre. Nogen gode forslag til hvordan jeg tilbereder en lækker menu af oksekød og en dåse tomater (går ud fra at det er ok med hakkede tomater)?

 88. Hej Lise!
  Først og fremmest tusind tak for al den info og hjælp til, at få smidt nogle kilo 🙂 Jeg er nu på 4. dagen, har “kun” tabt 2 kilo og ellers fuldt den nøje – til i dag – men ser den også mere som en god kickstarter til, at leve sundere og få mere end ét enkelt måltid på en hel dag :-/
  Grunden til jeg skriver “levet efter planen til i dag” er, at jeg som en selvfølge har tænkt, at jeg da gerne må spise frugt & grønt, ligesom de andre dage. MEN så kom jeg til at læse en ekstra gang, og der står jo faktisk kun suppe, mælk, vand og bananer..
  Jeg har læst indlæggene, men syntes ikke jeg fandt noget svar i dem, om det egentlig var forbudt i dag? For så har jeg da godt nok fejlet, både spist appelsin, æble og blomme osv.. (Dog ikke andet end frugt og grønt).. Er det “helt hen i hegnet”, at jeg har spist dette?
  På forhånd tak for svaret 🙂

 89. Hej Lise. Ville høre hvor meget suppe man normalt helst skal spise de dage der står ‘spis så meget du vil’ ved godt ‘spis så meget du vil’ giver lidt sig selv. Men hvor meget spise du?
  Er lige begyndt idag og har det meget svært ved at få suppen ned men er fast beslutte på at Holde den.
  Jeg ikke overvægtig, vil bare være strand klar. Er 1.70 og vejer 65,5. Ville høre om nogle på nogenlunde samme vægt og som også bare lige ville af med nogle kilo, hvor meget tabte i?

  • Hej Nille
   Jamen – hvordan skal jeg dog svare på det? Du skal spise så meget, at du ikke er sulten. Jeg spiser ikke af suppen, for jeg er ikke overvægtig. Og jeg synes, at 170 cm og 65,5 kilo lyder som en MEGET slank pige…

   • Okay prøver mig frem 🙂 det er nu heller ikke for at tabe en masse kilo bare nogle stykker. Tak for dit hurtige svar.

 90. Hej Lise.
  Jeg er en pige på 14 år, som er virkelig muskuløs og har sine hobbyer. Jeg har egen hest dvs. at jeg rider ca. en time hver dag også cykler jeg 12,5 km. 5 gange om ugen (for at komme op til hesten). plus håndbold ved siden af.
  – Min sundhedsplejerske siger, at jeg ikke bliver mere end to eller tre centimeter højere end det jeg er nu (nuværende højde 167) og vejer 64 kg.

  Jeg har læst på flere sider, at det er svært for en muskuløs pige, at tabe sig på lårene da man ikke kan tabe sig på kun ét punkt.
  – Men jeg træner altså en del, og er en super aktiv pige!

  Er kuren ok for mig? Jeg vil meget gerne prøve den, og det samme vil min far.
  Og er det okay at blande noget ingefær i f.eks suppen eller en usødet kop te?

  • Hej Natasha
   Normalt er jeg meget forsigtig med at råde unge i voksealderen til at prøve denne kur, men hvis du gør det sammen med din far, er det vel OK. Du skal være opmærksom på, at din muskelmasse (også den i lårene) er den sundeste vægt, du overhovedet kan have. Og jo mere muskelmasse du har – jo mere forbrænder du døgnet igennem. Måske skal du bare glæde dig over dine muskler og dine lår? De fleste drenge er slet ikke til magre sild alligevel 😉

   Ingefær er godt for mange ting, og det kan du sagtens blande i både suppe og te.

   • Jeg kan kun give lise ret i det med drengene, men jeg har selv ret store lår og er også mega aktiv lige som du. Det er sikkert meget af det på har på dine lår er muskler, det virker ikke sådan, men det er det…

    men pas på dig selv når du tager kuren…

 91. Først må jeg lige tage hatten af for tålmodigheden med de spørgsmål som du besvarer for 120. gang, særligt dem hvor det allerede er nævnt i vejledningen, men også dem, som man ikke kan undgå at finde svar på ved at læse de første 20-30 svar igennem….

  Jeg kan se at nogle bruger kuren flere uger i træk eller med en uges mellemrum -er der ikke strengere restriktioner som anbefaler længere pauser end dét?

  Så er der spørgsmål om kaffe med mælk -jeg vil svært gerne have min kaffe, men der SKAL mælk i -ca 1½ dl! Du foreslår en vegetabilsk mælketype som alternativ (var det rismælk? -nå, pyt, det står oppe i teksten et sted), men vil det ikke være lige så forkert at tilføje som alt andet der ikke er nævnt for de pågældende dage?

  Så er der det store initale vægttab… Hvis man i forvejen sparer på stivelse og sukker er det vel begrænset hvad der ryger af kg? Jeg antager at det er vand på baggrund af at kulhydratdepoterne drænes (og 1 g kulhydrat binder lige omkring 2,5 g vand). Så hvis depoterene allerede er næsten udslukte vil man vel ikke få denne effekt?

  Indgår tørrede bønner og linser i grøntsager? Så kunne proteinindtaget tilgodeses lidt mere på dage med grønt…

  Nu håber jeg ikke at du har svaret på dette alt for mange gange -jeg stødte ikke på svar ved læsning af de første 50-100 indlæg.

  /Tina

  • Hej Tina
   Jo – du har helt ret. Men læg mærke til, at der er over 1.100 kommentarer her, og nok en tredjedel af dem handler om at tilføje til kuren etc. På et tidspunkt bliver jeg træt – og det kan så også medføre mere eller mindre inkonsekvente svar.

   Du spørger om, hvad Quorn er: http://lmgtfy.com/?q=quorn

 92. Hejsa!

  Dag 4 er overstået i går, og hertil morgen var vægten nede med 5.1 kg! Jeg tweakede suppen lidt, da jeg ikke kan døje grøntsager generelt, og har fyldt lidt chili i også (5 hele faktisk)… For satan den virker godt.

  Det mest spøjse er at man kan “mærke der sker noget” inde i ens krop.

  Glæder mig til at se hvad der sker når jeg har kørt med den 10 dage endnu. Jeg startede med 125, tabte 10 kg relativt hurtigt (et par måneder) ved lidt omtanke, ingen kage/slik/chips/etc., og har nu med suppen smidt ekstra 5. Så er på 110 nu for første gang nu i flere år!

  Monstro der kan ryge 5-8 kg til de næste 10 dage? Jeg tror faktisk på det 😛

 93. hej, et par spørgsmål vedr. kuren.

  1.Jeg er ikke til te men drikker meget kaffe. Er det ok, så længe jeg ikke drikker kaffen med, sødemidler, fløde, mælk o.l.?

  2. Det er min første dag på kuren, jeg har kun spist suppen én gang til middag (to portioner), og i løbet af dagen spist frugt, drukket vand o.l. Har svært ved at spise mere suppe i dag, burde jeg have spist mere suppe?

  3. Synes jeg fornmmer lidt halsbrænd, hmmm er det normalt?

  • Kaffe er fint. Du skal spise præcist de mængder suppe du har brug for til at undgå sult. Halsbrand har jeg ikke hørt om før.

 94. Goddag. Jeg er på nuværende tidspunkt på kuren, men og er på min trejde dag, kom desværre igår til at spise en avokado. Har dette en stor indflydelse på resultatet? Jeg har nemlig fuldt alt andet til punkt og prikke 🙂

 95. Hej 🙂

  Jeg overvejer at begynde på denne kur i næste uge. Jeg går ud fra, eftersom der er to opskrifter og den ene hedder “ny opskrift”, at det er den, jeg skal bruge? Bare lige for at være sikker…
  og et andet spørgsmål: når der ved dag 5 står skummetmælk, betyder det så, at jeg ødelægger kuren, hvis jeg helt undlader mælk? Jeg kan simpelthen ikke fordrage det! Men hvis det ødelægger kuren må jeg jo tvinge det ned… 🙂

  Hilsen Kathrine

  • Hej Kathrine
   Du beslutter selv, hvilken af opskrifterne du foretrækker. Begge virker formidabelt. Du må jo springe mælken over så – måske kan du erstatte den med sojamælk, hvis du kan lide det.

 96. hejsa
  jeg vil bare lige dele mine tanker omkring hvordan jeg vil bruge suppen til…..Jeg vil ikke følge kuren men bruge suppen til at hjælpe med at vedvare min nye omlægning af min kost…. Jeg er ikke ude på at tabe mig, det er ikke det der er mit mål for, hvis jeg fokusere på det ja så opgiver jeg….. nej det er en ny livsstil og kost omlægning jeg fokusere på og, hvis der ryger nogen kiloer ja så er det jo rigtigt godt…… og det tro jeg, at det vil ske helt af sig selv……. men en sund krop hele tiden og 5 kilo for meget tro jeg er sundere end en krop der er usund og tynd 🙂
  Vil ønske alle held og lykke med suppen og håber at alle opnår deres mål 🙂

 97. Hej ! 🙂

  Jeg er igang med kuren på nuværende tidpunkt, men har ikke tilsat persille, eftersom jeg er allergisk overfor det. Er det alt afgørende om denne ingrediens tilsættes? 🙂

  MVH Clara

 98. Hej. Jeg er super klar på at prøve kuren og se nogle resultater. Desværre er jeg meget bange for, at tage hele skidtet på igen, når jeg stopper suppe-kuren, da jeg ved at det ville være et kæmpe(!) nederlag for mig. Jeg spiser i forvejen rimeligt sundt, efter min egen mening. Er der stor sansynlighed for at tage kiloene på igen? Og ved man, om det er væske eller direkte fedt der ryger?

  • Hej Ditte
   Hvis du ikke benytter vægttabet til at omlægge den livsstil, der har fået dig til at veje for meget, er der stor risiko for, at du tager det hele på igen. Vægttabet er både væske og fedt.

   • Jep, den er jeg med på. Men er stadig lidt i tvivl, da det ikke var pga. mine kostvaner jeg tog kiloene på. Det var pga. nogle piller, og så har jeg bare ikke kunnet tabe dem igen.
    Tak for hurtigt svar 🙂

 99. Håber ikke du har fået spørgsmålet før! Men har læst 20-40 af spørgsmålene og ikke set det stillet 😉

  Må man gerne købe færdig suppe fra supermarkedets frysekølere eller skal man lave den selv efter din opskrift?

  Jeg er kun 16 år og vokser derfor sikkert stadigt. Men jeg vil så gerne af med min mavedelle og fedtet på inderlårene, der rører hinanden. Lever normalt meget sundt, men disse fedtdepoter synes bare ikke at ville forsvinde ved normal sund livsstil. Hvad siger du, må jeg prøve kuren? Eller vil det være uforsvarligt?
  Vil jo gerne stadig vokse…

  På forhånd tak for svar, super side du har dig her 🙂 har flere veninder som har prøvet kuren…

  • Hej

   Du kan godt prøve kuren en enkelt gang – men hold øje med, at du har det godt! Købe suppen fra frysekøleren? Jeg tror ikke, at slankesuppen findes færdiglavet. Eller rettere: Jeg VED, den ikke gør. Så du må i gang i køkkenet 🙂

 100. Jeg startede på suppen igår..Og tænker den,som en god kickstarter til videre kostomlægning. Det er suppe 2 jeg laver, og har i den forbindelse et lille tip.. Jeg blender den, da jeg ikke kan fordrage selleri,men det glider nemmere ned, hvis det ikke knaser eller kan ses. Suppen bliver lidt tyk når den er kold, og derfor bruger jeg den idag,udover som suppe,også til dip på grøntsagerne. På den måde får jeg både grøntsagerne og suppen på en gang.

 101. hej Lise
  jeg ville bare fortælle at jeg har prøvet denne suppe kur en del gange og i den tid jeg er i gang med kuren sker der ikke noget med mit vægt tab men skal lige love for det kommer når jeg er færdig med de 7 dage og ja jeg følger kuren 100 procent for der er ikke andre end sig selv man snyder ved ikke at holde ved og følge kuren men ….. er du klar over hvor kuren stammer fra ?? ellers kan jeg fortælle at det er en kur de bruger i USA til hjerte patienter der hurtig skal ned i vægt og jeg var på kuren første gange for ca små 6 år siden og bruger tit kuren når jeg ville ned i vægt men desværre holder det bare ikke stik ved mig at jeg kan holde mit vægt tab selv om jeg lever sundt og bevæger mig meget hverdag da jeg har 2 hunde der jo skal ud og luftes flere gange om dagen men så er det jo dejligt at man kan lave denne suppe og gøre kuren igen og så smager den jo super godt og kan godt fryses ned

  • Hej Lene

   He-he – ja jeg ved godt, hvor den stammer fra. Det beskriver jeg i allerførste afsnit i artiklen 😉 Tak for hilsenen!

 102. Hej.. Hvis man træner meget, ville det så være en god ide at få nogen poteiner de dage man træner? har hørt at kroppen har brug for dem for at udvikle sig i sin træning.. feks et et æg før eller efter træning, ville det ødelægge suppekuren?

  • Hej Karen
   Det er nok 40. gang det spørgsmål bliver stillet her i tråden. Nu prøver jeg at besvare det igen: Kuren er lavet, som den er, fordi den virker bedst sådan. Hvis du fjerner eller tilsætter elementer i kuren, er det ikke sikkert, den virker lige så godt.

   Jeg kan afsløre – da der åbenbart er er stor usikkerhed om det – at jeg ikke har testet, hvad der sker, hvis man tilsætter æg, rugbrød, øl, gedekød og hvad ved jeg. Jeg ville jo skulle teste titusinder af kombinationer!

   Hvis du vil indtage proteiner, mens du er på kuren: Prøv det. Men gør os alle den tjeneste at køre et forsøg med kuren efter opskriften, vent så en måned og kør så en ny kur, hvor du også indtager proteiner. Uden at gøre det på den måde, kan du ikke vide, om proteinerne havde en negativ effekt på resultatet eller ej. Og endnu bedre er det, hvis du har en 8-10 veninder, du kan få til at teste på samme måde. Så har vi nemlig resultater baseret på bedre data. Og så kan jeg give et godt svar, når den næste spørger om proteintilskud under kuren.

   I samme ombæring vil jeg opfordre alle til at teste på kuren. Hvad sker der, hvis du bruger mango i stedet for bananer? Og test med gedekød i stedet for oksekød. Osv. Osv.

   Kan du se, hvad jeg mener?

 103. Har nu været igennem denne 7 dages kur og kun holdt mig til hvad der stod i opskriften og skemaet og må indrømme at suppen hang mig lang ud af halsen her de sidste 2 dage men jeg stod ved og gennemførte og det resulteret i hele 6 kg 🙂 så nu skal vægttabet bare holdes og helst lidt til.

 104. Hej er i dag på 7. dag og har tabt mig 3 kg. hvilket er fint da jeg ikke er overvægtig, vejer nu 62 og er 168. Jeg har spist et stk. rugbrød hver morgen, da jeg ikke kunne få suppe ned til morgenmad, men det gik ikke særlig meget ud over kuren. Jeg har læst alle dine svar, og det fremgår at man må spise frugt og grønt samt en bagt kartoffel hver dag, med mindre der direkte står det er forbudt, men det fremgår ikke a skemaet, hvor der direkte står hvad du må spise dag 1 2 3 osv. Tak for en go kur – og fordi du tar dig tid til at svare på spørgsmål

 105. Min datter på snart 19 og jeg har tænkt os at prøve kuren for at få gang i fedtforbrændingen…er min datter gammel nok til at prøve kuren efter din mening?

 106. Hey,
  Kan suppen spises kold og er der nogle erfaringer med det? Har ikke mulighed for, at varme den op på job.

 107. I dag det er min 2 kur dag,,og vil gerne spørge at skal jeg spise grøntsager sammen med bage kartofel

 108. jeg er på kur nu ,i går var der min første dag og det lykkedes, selvom jeg har fået ondt i hovdet men jeg drak masser vand. jeg vil gerne seørge kan man godt drik urte te med lidt honning i.Og kan men lave grøntsager på pande med 1 tsk olivian olie og kryderrier.

 109. Hej 😀
  Jeg overvejer stærkt at prøve den her kur, da jeg har hørt at den virkelig giver nogle fantastiske resultater.
  Men.. jeg er en pige som er almindelig sund i min hverdag, og en uge med den her kur vil nok gøre at jeg taber mig (forhåbentligt), men hvad så når man går tilbage til “normal-liv” igen?
  vil man ikke tage kiloene på igen ret hurtigt?

  • Hej Emilie

   Jo – hvis du ikke ændrer den kost og livsstil, der har gjort, at du vejer for meget. Kuren her er en genial måde at komme i gang på – men hvsi du stadig får for meget sukker, hvidt brød og den slags, tager du på igen.

 110. Hej Lise! 🙂
  jeg har lige lavet suppen, men har fuldstændig glemt at putte gulerødderen i…. sker der noget ved det??

  • Hej Trine

   Ja – så mangle rgulerødderne jo 😉 Det går nok – du kan jo bare huske dem næste gang.

   • Lige et til spørgsmål, er det tilladt at spise lidt nødder imellem? hvis ja hvor mange gram ca? :-).

    • Som i alle andre sammenhænge: Hvis du ændrer eller tilføjer på opskriften, er det ikke til at vide, hvilken effekt det har. Hvis du putter en banan i en franskbrødsdej, er det stadig tilladt, men det er jo ikke sikkert, at franskbrødet bliver lige så godt 😉

 111. Hej Lise
  Jeg vil bare høre om du tror, at det vil nedsætte suppens effekt meget, hvis man drikker en kop kaffe om dagen, med lidt mælk og lidt sødemiddel i? Vil helst ikk gøre noget, der ka komprimere suppens effekt, men det ku nu være rart med en kop kaffe 🙂

  Hvis der er nogen af jer andre, der har prøvet det, vil jeg meget gerne høre om jeres erfaring med det 🙂

  Mvh. Kristina

 112. Hej:)
  Det som jeg ikke forstår når jeg har læst de spørgsmål som folk stiller. Det var noget med at man må gerne spise bagt kartofle de dage hvor der står det ikke er forbudt. Er det rigtig? Hvad med de dage hvor der ikke står bananer forbudt?

    • He He? Det er svaret på det du spørger om. Samme regler for bananer. Jeg tror ikke det kan siges mere tydeligt.

     • Det var ikke for at gør grin med dig, det var bare for at høre om det var at jeg må spise kartofle de dage hvor der ikke står forbudt. Jeg havde bare ikke stillet spørgsmålet korrekt. Men nu har jeg fattet det. Tak for hjælpen.

 113. Hej Lise!
  Jeg er en pige på tretten år og jeg er desperat efter at tabe noget rundt om maven og sidebenene. – højde: 1,63 – vægt: 54,9kg.
  Efter min BMI er jeg ikke ”overvægtig” – men jeg syntes det er træls alt det fedt som jeg har rundt om maven.
  – Jeg HAR læst at kuren ikke er for børn, men om du måske kunne komme med nogle ideer til hvordan jeg kan få fedtet væk, evt. også nogle måder at motionere på, og måske noget mad jeg kan forholde mig til: morgenmad, frokost, aftensmad osv.
  – Hilsen IdaMarie. :-D.

  • Det hurtige svar: Undgå alt hvidt som brød, sukker og pasta. Du kan med fordel købe bogen ‘Spis maven flad”.

   Men pas nu på! En pige SKAL have lidt mavefedt for at være sund, og din vægt/højde tyder bestemt ikke på, at du trænger til at tabe dig’

 114. Hej Lise.

  HOLD DA OP!!! Jeg forstår godt hvis din tålmodighed hører op! Har læst de ufatteligt mange gentagelser af spørgsmål, og er ikke i tvivl om det mindste. Har haft suppekuren til at ligge som favorit i uendelige tider, men nu er det! Jeg er lige blevet sygemeldt, så synes det er det rigtige tidspunkt at gøre noget godt for mig selv.

  Eneste overvejelse: mon jeg bør købe mig en vægt? Vil på den ene side ikke vide hvor meget jeg vejer nu (har totalt fornægtet hvor overvægtig jeg egentlig er), men vil på den anden side gerne se hvor meget jeg taber.

  • Tak for det, Ditte 🙂

   En vægt er en fantastisk motivationsfaktor, og når det første vægttab sætter ind, er det ren magi at se det “på skrift”. Alternativt kan du jo bruge et målebånd – men en badevægt er altså SÅ motiverende!

  • I forhold til kuren sker der sikkert ikke en masse ved at drikke Pepsi Max, men du ødelægger din krop med det stads. Det er – ligesom Cola Light – den rene gift. Læs denne artikel og især kommentarerne om Cola afhængighed

   • Hvis du læser om kuren andre steder er det FORBUDT med kunstige sødestoffer. Det er os’ det rene GIFT

 115. Må grøntsagerne tilberedes på dag 2? jeg tænker spyd, hvor de varmes og at man koger dem i stedet for at spise dem rå?

 116. Hej:) vil lige tjekke op, skifter jeg bare den nye suppe opskrift ud med den gamle og tilføjer de andre ting de andre dage???

 117. jeg er 13 år og vejer 54 og min højde er 155, jeg ville gern e tabe mig sunes at jeg er for tyk.

  må jeg gerne tage denne kur?
  hvis nej hvorfor?

  • Du skriver ikke, om du er dreng eller pige. Men uanset hvad: Din vægt indikerer ikke, at du skulle være overvægtig, og en kur som denne er ikke egnet til børn, der stadig skal vokse.

   For dig er dte bedre at skære lidt ned på sukkeret for eksempel. Undgå sodavand og slik, dyrk lidt motion og så skal du bare se 🙂

    • Om det hjælper med at gå på løbebånd? Du mener sikkert, om det at gå på løbebånd, ikke? Og jo – det gør det.

 118. Hej 🙂
  Jeg er på dag 5. Må der kun spises 6 tomater?
  Eller må jeg godt spise frugt og grøntsager??
  Mvh Kristina Koch

  • Hej Kristina
   Ifølge kuren er svaret nej – men er du meget sulten, må u jo spise lidt mere grøntsager for eksempel.

 119. Hej Lise!

  Denne her kur er bare super! Har været lidt skeptisk overfor denne type suppe-kure, men havde hørt om den fra en veninde der selv havde tabt 4 kg på denne kur, og tænkte jeg selv ville prøve.

  Den er dog lidt hård i starten, hvor kroppen liiiige, skal vende sig til at mad-mængden er meget mindre. De første 2 dage var jeg derfor konstant sulten, men det handler jo bare om at være stærk, hvis man seriøst vil tabe sig 🙂
  Nu er jeg på 4. dag og har tabt 2,5 kg indtil videre… En skøn følelse! 😀

 120. Hej Lise..
  Er det iorden hvis jeg bytter bønnerne ud med en porre..? Kan simpelthen ikke fordrage bønner..

 121. Hej Lise.

  Jeg er startede på dag 3,var på vægten i morgens ville høre om det kan være rigtigt jeg allrede har tabt 3kg??Eller det er min vægt det er galt med?

  • Hej Marsim

   Jeg kan meget – men ligefrem sidde her og se, om din badevægt fejler et eller andet? Det kan jeg altså ikke klare 🙂 Men 3 kilo på tredjedagen har jeg hørt før, så det skal nok passe!

   • hejsa marsim
    jeg er ked af og sige det men ehlt så simpelt er det ikke .
    du kan godt tabe 3kg på så kort tid men det ikke fedt elle noget godt det er bare vand. så det vil sige li så snart du spiser normalt igen kommer de os på igen for du faktisk er ved at dehydrer din krop. et det ikke sundt to det kommer igen. din krop er bare ude af balance

    • Hej Rikke
     Så de hundreder af mennesker, der skriver her, at de har tabt sig og holdt vægttabet – de har misforstået et eller andet?

     • Misforstået, ja. Kuren er en god kick-starter; men Rikke har jo ret. Ligeså snart du begynder at spise bare nogenlunde “normalt” igen, vil du lynhurtigt tage 2-3 kilo på igen i form af væske og en mere fyldt mavesæk.
      Der er jo en årsag til, at denne kur blot benyttes til patienter, som står overfor en operation.
      Kuren er fin, hvis du skal noget en weekend og lige ønsker en fladere mave – men den holder absolut ikke i længden. Husk også kun at være på kuren i en uge ad gangen og vent derefter igen nogle måneder før næste kur…

     • Det er noget sludder, Sabrina. Rigtigt mange mennesker benytter kuren som en kickstarter til en kostomlægning. Det er nemmere at komme i gang med en bedre kost og sundere livsstil, når man har set effekten af nogle kilos vægttab. Derfor er det bestemt ikke kun patienter foran en operation, der har glæde af denne kur.

    • Hej Rikke
     Jeg har været på kuren for 2 år siden og tabte 9 kg.
     Og jeg har IKKE taget dem på igen. Okay jeg spiser da sundt og dyrker motion nu. Men man taber sig altså af denne kur og ikke kun på kort sigt.Jeg spiser da søde sager indimellem, men med måde.

 122. Hej 🙂
  Må man spise en bagt kartoffel alle de dage, hvor der ikke står det er forbudt, i skemaet?
  Og hvis jeg vil bruge hakket oksekød, hvordan skal det så bedst tilberedes?

 123. Hey Lise !

  Jeg har været på kuren før med godt resultat. Nu tar jeg lige en omgang mere, dels p-gr. a- jul – selskaber o.s.v. dels fordi jeg synes den suppe er meget velsmagende og jeg elsker grønsager og frugt – og kan efter nogle dage mærke at jeg får mere energi – så det er jo dejligt. Jeg har læst mange indlæg her på siden og det er jo i det store og hele motiverende. Jeg har et spørgsmål ang. Ouorn. Kan det indregnes under grøntsager ? Jeg har forstået at det er lavet af svampe. Det er jo skønt med det oksekød man må spise de to dage – men hvis man må spise Quorn ville det være perfekt, da det minder meget om kylling.

  Tak for dine svar 🙂 fra Annabeth

 124. Hej Lise,
  Jeg er vegetar og spiser hverken kød, fisk og æg. Hvad kan jeg spise i stedet for kød på dag 5 og 6? Og er det ok man drikker 2 kopper kaffe alle dage?

 125. Hejsa.

  Er bare lige interesseret i at høre om kartofler er inkl. i grøntsager eller om det er rodfrugter??? Og må man spise rodfrugter overhovedet..??? :o) Vil egentlig bare høre om man må spise kartofler (ovnstegt/kogt)

  Er spændt på denne kur- har hørt meget godt om den :o)

  Mvh. Kira

  • Du må spise en bagt kartoffel på dag 2, som det fremgår af vejledningen. Og nej – kartofler tæller ikke med som grøntsager.

 126. hej lise
  1. hvad skal man spise til morgenmad?
  2. er det godt at motionere hvis ja hvor meget?
  3. er det tilladt for børn ?

  🙂

 127. hej Lise

  jeg har tænkt mig prøve kuren,
  men er desværre itvivl om jeg må spise D-vitaminer.
  Jeg har også sukkersyge må jeg spise det.?

 128. hej Lise…

  kan du være lidt mere flabet i dine svar…
  folk prøver bare på at finde ud af det..
  du skál bare være glad for at de intresere sig

   • Synes nu du svarer meget pænt på alles spgsm. Synes det var et meget flabet indlæg, når alle kan se du bruger tid på at besvare alle. Tak for det Lise

    • Tak Helle. Jeg ved godt, jeg nogle gange svarer lidt “smart”, men når det samme spørgsmål stilles for 10. gang, kan tålmodigheden komme lidt på en prøve 🙂

 129. Hej tænkte på , hvor mange af de kilo der ryger er væske? hvis MAN NU TABER 5 KG ER DET VEL IKKE FEDT DET HELE MAN HAR TABT?

  • Hej Jette
   Det er individuelt. Men du skal selvfølgelig drikke masser af vand pgså når du er på kur, så du ikke taber væske.

 130. Hejsa Lise

  Jeg er meget glad for suppen. Jeg har tabt 15kg på 40 dage.
  Fra 140 til 125kg.

  Jeg tænkte på hvad du er for en Lise. Hvad er din baggrund for at svare på spørgsmål her?

  Mvh Thomas

  • Hej Thomas

   Godt at høre! Jeg er terapeut og arbejder bl.a. en del med mennesker med vægtproblemer. Og så har jeg forsket i området på hobbyplan i flere år.

   • Hvad kan du sige om de ting man skal ha de forskelige dage. Er det ikke bare “en lille gulerod” for ikke at kører helt sur i suppen?

    Jeg overholder ikke selv kuren, men får for det meste min 4 dage om ugen, og det ser ud til at det er nok til at gi mig et tab på 2-3kg.

    • Det er skam ikke nogen gulerod – hver dag er opbygget for at sikre det rette mix af kulhydrater og proteiner samt fedt 😉

  • Hej Maria

   NEJ! Når du ammer, skal du ikke på NOGEN kur overhovedet. Vent, til du er færdig med at amme.

 131. MUMS lækker suppe… Er overrasket over hvor god den er.. Min mand og jeg er startet på kuren idag…
  ER spændt på resultatet!!!!!

 132. hvad sker der i forhold til kuren hvis vi spiser lidt tørret frugt ( svedsker og figner 9

 133. Hej. Jeg trænger virkelig til en god start, og vejer lidt over 100 kg, som alle ved er for meget til de fleste.
  Blir virkelig glad af at læse alle jeres kommentarer, men ville lige høre med jer om nogen har prøvet at tage kuren i 2 uger i træk?
  En uge om måneden?
  Eller lign.

  Har lavet suppen til aften, og spist af den allerede, lækkert!
  Så starter jeg rigtigt fra i morgen.
  Spændene og høre hvad de siger på jobbet.

  • Ja, jeg har lavet suppen over to gange og den virker!! holdte lige en uges pause imellem de to uger men jeg har tabt mig ca. 6 kg og kroppen er blevet strammet op.

 134. Dette har været en succe, jeg har på dag 3 tabt 2,9 kg, har syndet med lidt tør knækbrød. Min mand har tabt 3,4 kg. Er spændt på slut resultatet. Har ikke haft trang til søde sager.

 135. 1. dag på kuren i morgen.. Er lidt nærvøs for om det kommer til at smage godt.
  Er det godt med meget konditions træning? F.eks tirsdag 1 times spinning onsdag 1½ times badminton og torsdag 1 times spinning?
  Og kan man virkelig undvære rugbrød hvis man har været vant til at få det hver dag.??
  Er håndværker og har brug for en del at holde kroppen kørende med.

  • Hej Peter

   Generelt gælder, at hvis du føler den mindste utilpashed, skal du ikke fortsætte på kuren. Måske kan du skære lidt ned på træningen undervejs? Hav gerne en pose mandler med dig på arbejde, og går du helt kold, er det godt (og sundt) at spise lidt mandler.

  • Hej
   Samme svar til dig som til de mange andre med samme spørgsmål i denne tråd: Træn du bare, så længe du har det godt med det.

 136. Måske lidt tungnem, men er stadig ikke blevet klogere!! Altså kun suppe, banan,vand og mælk…Lider nok af suppehjerne;-)

 137. hej
  jeg er på 4-dagen. Må jeg spise grønsager og frugt???
  Eller må jeg kun spise 3 bananer og noget suppe.

 138. hejsa… jeg er på 3 dage. Glæder mig til mælk og bananer imorgen. Er spændt på at se imorgen om jeg overhovedet har tabt mig. I mandags vejede jeg 62.9 kg.
  Jeg føler ikke at jeg har tabt mig endnu, men er til gengæld sulten hele tiden 🙂

 139. hej Lise

  1.ka du skriv hvor mange gram skal jeg have i frisker grønne bønne, eller frossene ?? , jeg ka ikke lide dåse!!!

  2. hvad mener du med 3 stor grønne løg ??? mener du pur løg ??

  3. kan jeg i dage 6 og 7 erstatte oksekødet med laks file eller kylling bryst???

  • Hej Noura

   Samme mængde som i en dåse – omkring 350-400 gram bønner.

   Grønne løg er en bred betegnelse for løg med en svag udvikling af løgknolden. Både de grønne blade og den hvide knold anvendes enten rå eller kogt. På dansk kendes grønne løg bedst som forårsløg eller springløg.

   Ja – du kan erstatte som du vil. Men svaret er det samme, som de 30-40 andre før dig har fået her: Ændrer du på sammensætningen, er det muligt, du ændrer på kurens effekt.

   • Hej igen 🙂
    Jeg spøge meget nu fordi j ska begynd imorgen sammen med min mand 🙂
    Den sidste dag af kuren hvor mange gram ska vi have af de færdigt koget brun ris ??? Det fordi j ka sagtens spis to fille talerken ris 🙁 jeg elsker ris !!

     • Hej Lise jeg er på dag fem idag, men tabt 2 kg !! Men snydt lidt med et bar bolche, og en ches burger !!

      Lise ka jeg spiser kartofel idag??

      Med hensyn til imorgen de tre steak kød hvor mange gram ska j have ??

     • Hej Noura

      Du følger blot anvisningerne – så virker det bedst. Og spis du roligt omkring 200-250 gram steak.

 140. Hej Lise!

  Maaske et dumt spoergsmaal, men jeg er blevet forfalden til Cola Light og eftersom der ikke er nogle kalorier i, er mit spoergsmaal om jeg maa drikke det under kuren, eller om der er alt muligt andet skadeligt i der vil oedelaegge det hele?

  Paa forhaand tak

  • Hej Jakob

   Ikke i forhold til kuren – men et stort forbrug af Cola Light vil sandsynligvis slå dig ihjel. Og så er slankekuren jo lidt ligegyldig, ikke? Læs mere her: Cola afhængig

 141. jeg ville lige være sikker, den suppe opskrift der står, er det for hele ugen ? eller ska man lave suppen flere gange 🙂

 142. Hej.
  Jeg vil rigtig gerne starte på den her kur, for skal starte på kur på mandag i uge 5. men vil høre, om den stadig vil være ligeså effektiv selvom jeg ikke kan motionere?

 143. Hej Lise

  Jeg er lige startet på kuren i dag, og tænkte på om man i stedet for 1 bagt kartoffel kan lave halve bagte kartofler i stedet???

  Når jeg skal have grøntsager, er det så ok at lave dem i ovnen med krydderier???

  Og til sidst;
  Må man spise tomater på de dage med grøntsager???

 144. Hej alle.er lige midt i kuren starter 4 dagen i morgen. Forbrænder helt vildt og glæder mig til bananer og mælk. Jeg må nok sige at kroppen arbejder, har tabt ca 4 kg og mangler 1 kg for at være tilfreds.Har været lidt skidt tilpas undervejs, men det skyldes nok den store ændring i kosten.Kroppen skal lige finde ud af hvad der sker. Jeg tror helt sikkert at det er en god ide at få renset ud i systemet og måske få renset kroppen 1 gang om året.

  Kh jan

 145. hej
  Vil bare sige at jeg har haft gode resultater med denne kur også hvor jeg ikke tager en hel uge (for det er lettere for mig at overskue) – først i oktober tog jeg fem dage og tabte 3,5 kilo. Efterfølgende passede jeg på (ingen slik, kager, smør og den slags samt minimum alkohol) i 2-3 uger derefter – siden da har jeg faktisk holdt vægten i 2 måneder uden at passe på. I november tog jeg 3 dage med suppen (det passer med en 4 liters gryde – ca. ½ portion af opskriften) hvor jeg spiste en smule andet ved siden af og lige slog 1 kilo mere af. Nu har jeg så taget godt et kilo på de sidste 4 uger … så lige nu simrer suppen og i dag er dag 1 af 3 🙂 Jeg synes den smager godt og frygter det overhovedet ikke. Til orientering: min startvægt var 70 (170 cm) – mål 64 – i dag 67,5 (medio dec. 66) – Ville bare lige dele mine erfaringer! Go fornøjelse – suppen er nem at lave og det er enkelt – man ved hvad man skal spise!

  • ps: jeg blender IKKE suppen. Synes det er synd – og når man skal tygge maden, føler man også i højere grad at man får noget ‘rigtigt’ at spise!

   • Helt enig Louise! vi blender heller ikke 🙂 så smager noget bedre på den måde. vi er på 3. dag nu – konen har smidt 3,6 kg og jeg “nøjes” med 2,5 🙂

 146. Kan se på mange det har hjulpet.
  har selv trænet i en uge” konditionstræning og styrke træning ” Og sund kost masser frugt og kylling stykker, vand og skummemælk. og har tabt mig 2.7 kg på godt en uge, samt jeg har strammet lidt op. 🙂

  Så nu glæder jeg mig til at prøve noget nyt.. 🙂
  Held og lykke til jer alle sammen 🙂

 147. 1. dag på kuren, har aldrig prøvet den før og er meget spændt. Hvor ofte spiser I andre suppen i løbet af dagen – jeg har indtil videre spist den til formiddag og frokost, skal selvfølgelig have den til aftensmad og vil prøve at nå en portion eftermiddagsmad også.
  Er det nogenlunde som I andre også gør??

 148. 70,9 Dvs. 2,4 kg på den første uge. Jeg faldt i med et par ostemadder, damn. Tager en uge mere.

 149. Så er suppen lavet og jeg er klar til at gå i gang i morgen tidlig… Den smager vildt godt!:)
  Det bliver noget af en prøve, da jeg aldrig rigtig har været på kur før. Har bestemt mig for at det skal være nu, da jeg vejede mig forleden og så at der stod 85 på vægten.. Sidst stod der 76!( Det er vist også ved at være noget tid siden…!!)
  Ville egentlig bare ønske mig selv og alle andre vind i sejlene og fuld fart fremad.. Det kan kun blive godt, det her!;)

  Forresten Lise..
  Er det ikke i orden at jeg har skiftet vandet ud med cola, sellerien med vingummi og gulerødderne med chips..? 😉

  • Jo da Louise – bare husk at drysse rigeligt med sukker på vingummierne 😉 Held og lykke med kuren – og tak for ironien. Jeg elsker det!

 150. Hej Lise

  Jeg er nu på 3. dagen af suppekuren (opskrift 1). Da jeg vejede mig i morges havde jeg tabt 1,5 kg (900g første dag + 600g anden dag). Det skal dog nævnes, at jeg træner meget ved siden af – har trænet 7,5 timer de 2 første dage af kuren.

  Men rigtig fin kur – man føler sig rigtig sund 😀

 151. Hej Lise,

  Jeg har været på kur (opskrift 1.) i 4 dage og er nu på femte dagen.
  Synes kuren er rimelig hård, men har kun tabt 1,1 kg, hvilket jeg ikke synes er specielt meget og det er ikke fordi jeg ikke har noget at tabe af. så det er desværre min mening om kuren, selvom jeg har været på den engang for to år siden og der tabte jeg 4,5 kg, så det forstår jeg ikke helt, og der har ikke været nogen forskel på den her gang og sidste gang jeg var på kur i forhold til motion osv.

  • Hej Daniella
   Det kan jo være, andre ting har ændret sig? Du skriver jo selv, du har tabt dig mere på samme kur for nogle år siden. Og mange andre taber sig en masse på kuren. Så måske din mening om kuren skal ændres alligevel? Det kunne jo være, det ikke var kuren, der havde ændret sig – men dig?

 152. 3. Dag. Morgenvægt : 71,3.
  Og min søde kæreste er blevet tændt, han er nu “med på vognen”.

 153. Davs Lise (: Jeg vil meget gerne følge den her kur, men jeg har bare et spørgsmål. Kan du godt lave en lidt mere detaljeret opskrift og sende den? Jeg synes den er lidt utydelig, da du lige pludselig nævner karry, når der ikke står man skal købe karry, plus du ikke nævner over halvdelen af de ting der står man skal købe ind. Jeg kunne godt tænke mig en detaljeret opskrift (: Det ville være stærkt værtsat 😀

  På forhånd tak

  • Hej Wisam

   Beklager – du må nøjes med, hvad du kan finde her. Det kan alle andre – så kan du også 😉

 154. Hej Lise.
  Jeg kan varmt anbefale at suppen blendes – det gør suppen meget lækker og meget nemmere at spise, hvis man som jeg på et tidspunkt synes suppen bliver svær at synke 🙂
  På 4. dagen må man udover suppen få 3 bananer og skummetmælk, men hvor meget mælk – 1 glas eller 1 liter eller?

 155. vil ikke erstatte den, men spørger bare om det ik
  ville være det samme, uanset hvilken suppe der spises
  bare den ik inde holder fedt…

  • Charlotte: Prøv at læse lidt i kommentarerne her – så finder du svar også på det spørgsmål. Det er ikke for at være uhøflig, men jeg behøver vel ikke svare på det samme spørgsmål mere end 10-15 gange? 😉

 156. vil vildt gerne prøve denne suppe kur…
  er det okay med ærte eller linse suppe uden andet i på
  nær løg vil det have nogen efekt på vægt tab…

  • Hej Charlotte
   Hvis du vil prøve denne kur, skal du jo ikke erstatte den med en anden suppe… 😉

 157. Hej.

  I år 2007 tabte jeg 40 kg med denne kur. Men jeg spiste også kuren i ca. 4-5 måneder, og motionerede kraftigt, hvilket jeg ikke gør idag, og dermed tog jeg det hele på igen. Men den er en god igangsætter.. Det bliver spændende har i sinde at prøve at spise den igen. Supper smager rigtig godt, men de sidste par dage, hvor jeg lige ville tabe mig et par kilo, så voksede det i munden på mig, fordi jeg spiste suppe i så lang en periode. Kan varmt anbefale, men når man har tabt sig… så husk at de gode vaner man fik med, at bevare dem.. det var så lidt, at tænke.. i denne uge behøver jeg ikke at være sund, fordi i næste uge.. ved jeg at jeg kan få det af igen. men hvis man så “glemmer” at komme i gang igen, så er man lige vidt… taler bare af erfaring.

 158. Takker, bukker og nejer.
  Jeg var på denne kur, med 4 kg minus på en uge, for 8 år siden.Siden mistede jeg opskriften.
  For mig er denne kur, KUREN!
  1. dag. Morgenvægt : 73,3 kg.

 159. Hej
  Jeg har også sat mig for, at ville starte på denne kur idag.:-)
  Jeg er i behandling for forhøjet blodtryk, men det er under kontrol. Jeg prøver at starte og bliver jeg skidt må jeg jo stoppe:-)
  Jeg har næsten læst alle indlæg, men er lidt i tvivl, må man spise bagt kartoffel alle dage undtagen de 2 dage hvor der står forbudt? og det samme med frugt og grønt?
  Skal nok melde tilbage hvordan det er gået, håber jeg har viljen til at holde de 7 dage:-) og at jeg hat tabt mig RIGTIG mange kg, kunne godt trænge til at tabe 20 kg
  Tak for din ihærdighed og at du har startet denne side, kan se rigtig mange har brugt den med gode resultater og du er der altid til at hjælpe:-)
  hilsen pia

 160. Hej ..

  Jeg vil gerne prøve kuren, men er det muligt at bytte tomaterne ud med noget andet , da jeg ikke kan tåle tomater ??

  • Hej Betina
   Jeg vil mene, at du kan bruge rød peber i stedet. Det kan være, der kommer til at mangle lidt vædske så – men der kan du blot tilsætte lidt vand.

 161. Hej Sara,

  Jeg overvejer at prøve suppekuren, men er lidt i tvivl om man må spise suppen til frokost om til aftensmad? eller skal man spise det kun én gang om dagen til aftensmad til man er propmæt også ikke spise noget andet ved siden af?

  • Hej Samo

   Du spørger Sara, men jeg tillader mig at svare: Du skal følge kuren, som den er beskrevet. Det vil sige, at der er dage, hvor du kun skal spise suppe og dage, hvor du skal supplere med andet også.

 162. Hej Lise

  Jeg lavede suppen igår aftes, og synes den smager ganske godt.. Idag er så mine første rigtige dag med suppekuren, og puha hvor har jeg dog bare lyst til meget andet, men nu må jeg lige vise mig selv at min rygrad ikke er som en kogt spagetti, så jeg holder i – forhåbentligt 🙂

 163. Hej Lise.

  Har prøvet suppen – den er jo vidunderlig. en uge fem kilo – so love. Jeg har dog et spørgsmål vedr. kost tilskud under kuren. Må man indtage udo´s Choice ved siden af – eller er der for meget fedt/kcal heri?

  • Samme svar som givet mindst hundrede gange før: Jeg ved ikke, hvad der sker, hvis du tilføjer/ændrer/fjerner/bygger om/spiser mere/mindre. Kuren er, som kuren er. Hvad sker der, hvis du bager et brød, og du bruger 20% mere mel, dobbelt så meget salt og erstatter mælk med øl? Du får med garanti et andet brød – måske dårligere og måske bedre. Sådan er det også med en slankekur 😉

 164. Hej
  Den lyder go den kur og vil gerne prøve den
  Mit problem er at jeg ikke tåler merjeriproukter så kan ik drikke mælken og spise smøret..ud over det spiser jeg ikke kød.

  Kan jeg spise kartoflen bare uden smør og drikke vand i stedte for mælk og så bare droppe det oksekød og spise grøntsager i stedet?

 165. Hej… jeg har prøvet suppekuren og den virker ikke det mindste, jeg gjorde præcis som der stod i opskriften, også selvom man er sulten HELE TIDEN, en virkelig slem fornemmelse at være sulten 24-7. Tro mig det er virkelig nedtur at bruge 7 dage på kuren og så uden resultater.
  Så jeg vil sige det virker ikke og man er altid sulten.

  • Hej Sid

   Har du tænkt over, hvordan det kan være, at så mange her skriver om, hvor godt den virker? Det er da en skam, at den ikke virker for dig – men det er jo ikke det samme, som at den ikke virker generelt. Prøv du at læse lidt i de mange hundrede kommentarer her 😉

  • hej…jeg har også prøvet kuren uden resultat, hvilket jeg fandt meget underligt. Jeg har også altid haft svært ved at tabe mig, men alligevel ??? Jeg laver dog suppen af og til alligevel og spiser den som tilbehør her om vinteren – for at få godt med grønsager, for det smager fint.

   • Vil sige at Sid og Janni ikke er alene om det, jeg har ose fuldt punkt og prik, men ikke det store der sket. Har været på i 4 dage nu. Så er ikke alle det virker lige godt på

 166. hej lise:-)
  jeg bruger meget energi om morgen på at komme fra og til skole. så ville høre om man måtte spise fuldkorns morgenmad med mælk på. eller går det udover suppen?

  • Hej Sara

   Ja da – og du må også gerne spise fem pakker vingummi, et par chokoladebarer og drikke et par liter cola. Men det er klart, at det – ligesom alle andre “tilføjelser” til kuren – vil have en effekt på dit resultat.

   • Syns du for nederen med dine kostbare og uhøflig kommentare til alle! man spørger på en pæn måde og du svar på en grim måde :@ hvorfor har du lavet forummet når du vil svare på den måde.

     • Hej Lise

      Tak for opskriften på en suppe, som jeg synes smager godt :O)
      Jeg kan ikke tåle chili og er ikke vild med ingefær. Begge dele noget der sætter godt gang i forbrændingen.
      Er der andre krydderier, som har den samme effekt?

      Jeg fulgte kuren slavisk og tabte 3,3 kg. Har lige holdt en uges pause og er nu på den igen.

      Knus
      Annette

     • Hej Anette
      Paprika og hvidløg er også gode – men om de er lige så effektive, ved jeg ikke.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*