Fiskeolie og slankekur

posted in: Slankekure | 0

Fiskeolie er et glimrende kosttilskud, hvis man vil fremme sundheden, men fiskeolie kan meget mere end det. Hvis man vejer for meget, og gerne vil tabe sig, så kan fiskeolie være et godt supplement i forhold til en slankekur som Slankeskolen. Vi vil i denne artikel se nærmere på hvorfor fiskeolie kan være et godt supplement til en slankekur.

Når man vil tabe sig, og hopper på en slankekur, så er det vigtigere end aldrig før, at man får alle de mikronæringsstoffer man har brug for. Når kalorieindtaget er skåret kraftigt ned, så er det vigtigt, at man sikre sig, at det er sunde og nærende fødevarer man indtager. Og her kan det være en god ide at supplere med lidt kosttilskud. Fiskeolie er et af de vigtigste kosttilskud man kan vælge som supplement til sin slankekur. Fiskeolie sørger for, at man får tilstrækkeligt med sundt fedt, og får dækket sit behov for omega-3 fedtsyrer, mens man forsøger at tabe sit.

Fiskeolie er sundt

Men det stopper ikke her. Fiskeolie har en lang række positive effekter i forhold til vægttab. Når man tager fiskeolie, så hæmmes kortisol produktionen, hvilket har en muskelbevarende effekt. Fiskeolie spiller også en rolle i forhold til det man kalder ubiquitin-proteasom systemet. Kroppens muskelprotein katabolisme reguleres i en stor udstrækning af ubiquitin-proteasom systemet. Fiskeolie indeholder den fedtsyrer, som forkortes EPA, og EPA har en evne til at sænke aktiviteten i ubiquitin-proteasom systemet markant. Så når man tager fiskeolie, så får man en muskelbevarende effekt på 2 fronter. Og som bekendt, så spiller vores muskelmasse en vigtig rolle for vores samlede forbrænding. Så når man tager fiskeolie, så gør man det lettere at tabe sig, fordi man ikke mister muskelmasse i samme tempo.

Muligvis fedtbegrænsende

Samtidig findes der undersøgelser som viser, at personer som supplerer deres kost med fiskeolie har en lavere tendens til at akkumulere fedt på kroppen. Man kan registrere, at når personer tager et tilskud af fiskeolie til hvert måltid, så øges den fødevarer inducerede termogenese, også kaldt FIT. Det betyder, at man forbrænder flere kalorier, når man supplerer med fiskeolie.

Så fiskeolie går ind og påvirker en slankekur positivt på 2 forskellige områder. For det første bidrager fiskeolie til at bevare den eksisterende muskelmasse. Det er med til at holde forbrændingen oppe. Derudover har fiskeolie en positiv effekt på det man kalder FIT. Så man forbrænder derved flere kalorier på daglig basis, når man tager fiskeolie.

Proteiner og fedtstoffer

Så hvis man har valgt, at man vil smide de overflødige kg, og står i den situation, at man ikke ved hvilke kosttilskud man skal supplere sin slankekur med, så er fiskeolie et åbenlyst valg. Sammen med fiskeolie kunne man så supplere med en vitamin/mineral pille. Man kunne også supplere fiskeolie pillen med et proteinpulver, som eksempelvis whey proteinpulver, da man i nogle undersøgelser har registreret, at effekten af supplering med fiskeolie, forstærker den muskelopbyggende effekt ved proteinpulver. Så det kan være en fordel at supplere sin kost med både proteinpulver og fiskeolie, hvis man vil have en ekstra muskelbevarende effekt.

Du kan også anvende en kombination af fiskeolie og hørfrøolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *