Gravid og slankekur

posted in: Slankekure | 0

De fleste kvinder er i stand til at blive gravide. Lykkes det ikke, kan hormonbehandling eller kunstig befrugtning være en løsning. Er man overvægtig, forudsætter det dog, at man kommer ned i vægt, inden behandlingen påbegyndes.

Hvis vægten reduceres ved hjælp af sunde ændringer i kostvanerne, kommer fertiliteten ofte i gang helt af sig selv – uden medicinsk hjælp. Bogen ’Supersund & slank’ af Inge Kauffeldt viser nye veje til at hjælpe barnløse til fornyet frugtbarhed. Med knap 20 pct. svært overvægtige voksne i Danmark har mange ufrivilligt barnløse nok fået beskeden hos lægen: Tab dig og prøv igen.

Det kan være nemmere sagt end gjort, når vejen til vægttab synes lang, og ønsket om at få et barn her og nu er stærkt. Men overvægt er et stort problem, når det gælder bestræbelserne på at få de kære små. For meget sukker og stivelse i kosten igennem længere tid skaber overvægt og får samtidig kroppen til at producere hormonet insulin i så store mængder, at det påvirker æggestokkenes funktion og nedsætter fertiliteten.

”Hvis du ændrer dine kostvaner og taber dig, kan det hjælpe med at sætte skub i frugtbarheden. ’Supersund & slank’ sætter fokus på sundheden i forbindelse med det at blive gravid via gode kostråd, effektive værktøjer og opskrifter på måltider med supersunde ingredienser,” siger Thomas Møberg, direktør for De Danske Vægtkonsulenter, som har udgivet bogen.

Hvad skal jeg spise? Hvad skal jeg undgå? Hvilke vitaminer skal jeg have? Hvad enten du ønsker at blive gravid, er gravid eller lige har født, finder du i bogen masser af gode råd og anvisninger – specielt for dig. I bogen kan man bl.a. også læse Winnies og Kristians historie. Parret prøvede forgæves at få børn i fem år. Først efter et fælles vægttab på 27 kilo ved hjælp af kostomlægning, lykkedes det Winnie at blive gravid – helt uden medicinsk hjælp. ”Da kostprincipperne tager udgangspunkt i et kontrolleret indtag af sunde kulhydrater i vægttabsperioden, vil principperne også kunne hjælpe på fertiliteten, hvilket gør denne bog til et godt redskab for dig, der ønsker vægttab før, under og efter graviditeten”, siger overlæge Søren Toubro.

Udover en masse dejlige slankeopskrifter på sund morgenmad, frokoster, middage og desserter indeholder bogen også et afsnit om de 10 supersunde og næringsrige fødevarer, der alle indgår som ingredienser i bogens opskrifter. Alle opskrifter i bogen, som er udregnet for én person, indeholder desuden kalorieberegning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *