Slankepiller i Danmark

posted in: Slankekure, Sundhed | 0

De for tiden mest anvendte slankepiller til behandling af overvægt er Xenical, Acomplia og Reductil . Alle disse lægemidler er godkendt til personer der har svært ved at tabe sig på en almindelig slankekur og som derfor leder efter en effektiv slankepille der kan hjælpe vægten med at gå ned. Men fra maj 2009 kommer der nye slankepiller i håndkøb!

De nye slankepiller

Om få måneder vil danske forbrugere kunne gå ind på apoteket og frit købe slankemedicin med indholdsstoffet orlistat, som tidligere krævede en recept fra lægen.

Læs også om Alli slankepille – ny metode til vægttab

For første gang nogensinde har EU nemlig netop godkendt et receptfrit slankepræparat, som vil komme på markedet i løbet af maj. Slankepillerne med navnet Alli vil give danskerne lettere adgang til en behandling, der kan hjælpe i kampen mod overvægt og fedme, siger firmaet bag pillerne GlaxoSmithKlines (GSK).

Reductil er en slankepille der kan hjælpe mennesker der lider af svær overvægt med at tabe sig. Slankepillen virker ved at blokere for bestemte celler i hjernen der derved “snyder” dig til at tro at du er mæt efter at have spist mindre end du normalt spiser før du føler sig mæt. Hvis den bruges i forbindelse med en fornuftig kost og tilstrækkelige mængder motion kan det hjælpe selv svært overvægtige patienter, der normalt har meget svært ved at tabe sig, med at komme ned i vægt.

Xenical kan kun udskrives som behandling til patienter der har en BMI højere end 30, eller hos patienter der har livstruende sygdomme som følge af en BMI højere end 28. Xenical er hermed ikke ment som et slankemiddel til mennesker der blot vil tabe sig et par kilo før sommerferien men til mennesker der er svært overvægtige og som har svært ved at tabe sig med konventionelle metoder.

Acomplia er en ny type slankepille der virker ved at dæmpe sultfornemmelsen. Deraf følger det at patienten vil spise mindre og derved have lettere ved at tabe sig, hvilket forsøg på mere end 6800 mennesker også har vist. Acomplia er blevet frigivet til salg i Storbritanien hvorfra flere hjemmesider tilbyder at udskrive recept og sende det direkte til døren. Da den nye slankepille afsendes fra et land indenfor EU er metoden ikke i strid med dansk lovgivning og man skal ikke svare ekstra told eller moms.

JP meddeler i dag følgende:

For første gang har det Europæiske Medicin Agentur anbefalet at en lavdosis udgave af en receptpligtig pille frigives til håndkøb. Det er ikke sket før for slankepiller!

En lavere dosis af det aktive stof i slankepillen Alli har banet vejen for et endnu større marked for medicinalvarefirmaet GlaxoSmithKline. Hidtil har pillen kun kunnet fåes på recept, men med en forventet godkendelse fra EU Kommissionen vil midlet kunnes fåes i håndkøb i Danmark til foråret.

Det aktive stof i pillen er orlistat, og det er der 120 mg af i den receptpligtige udgave. I håndkøbsudgaven vil der kun være den halve mængde.

Alli bliver i givet fald det første godkendte, lægevidenskabeligt dokumenterede slankemiddel i håndkøb i EU. Ifølge medicinalvarefirmaet selv kan Alli i kombination med en fedtfattig diæt befordre et betydeligt større vægttab, end diæten alene. Alli 60 mg er for nylig frigivet i håndkøb på det amerikanske marked.

Det retter sig mod voksne over 18 år, som har et BMI (vægt/højde gange højde) fra 28 og op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *